Tíz dolog, amiről nem tudtad, hogy mikrosütővel is lehet

A Householder Hacker csapata dobta össze ezt a kis oktatóvideót kezdő háziasszonyoknak és notórius agglegényeknek. Szolgáljék épülésedre!

https://www.youtube.com/watch?v=SWdVeP-2-wk

 

Bár a videót nem nagyon lehet félreérteni, azért pontokba szedve egyértelműsítjük a dolgokat, hogy még véletlenül se tegyél olyan dolgot a mikródba, aminek a besugárzástól karjai nőnek vagy ami pajkosan az arcodba robbantja az egész kócerájt.

1. Az elrontott címzés

Ha az a típus vagy, aki először bélyeget ragaszt és csak aztán címez, először is szokj le róla, másodszor viszont akkor sincs veszve a dolog, ha véletlenül Tápiószecsőt írtál Siófok helyett. Csak vizezd meg a bélyeget, aztán pattintsd a mikróba húsz másodpercre és már nyalhatod is fel a következő borítékra.

2. Az instant sült bacon

Ez a kedvencünk. Ha nincs kedved olajjal és serpenyővel vacakolni, akkor csak helyezd a szalonnákat egy fekete tál aljára, aztán az egészet süsd készre három perc alatt. Tojást azért ne üss mellé, mert az speciel szétrobban.

3. Az instant főtt kukorica

A kukorica egy nedves papírtörlőbe bugyolálva három perc alatt kész. Vajat, sót rá és már lehet is betolni arc mögé.

4. A sterilizált vágódeszka

No nem gondoljuk, hogy ez lenne a legnagyobb problémád, de azért arra is van megoldás, ha nem akarnád a vágódeszkát percekig súrolni a csap alatt. Csak vizezd be, kicsit masszírozd meg mosószeres szivaccsal, a mikrosütő pedig egy perc alatt sterilizálja neked. Arra mondjuk nem válaszolt a videó, hogy fért az a vágódeszka a kb. azonos nagyságú mikróba, de nem akarunk kukacoskodni.

5. A visszafiatalodott állott fánk

Gondoltad volna, hogy az állott péksüteményeket a mikro felfrissíti. Nem? Akkor most már tudod.

6. A turbótakarítás

Ismét csak a lustább konyhatündérek örülhetnek a következő tippnek: ha olyan retkes a mikrosütőd, hogy már csak vegyvédelmi felszerelésben mernél hozzányúlni, akkor csak önts vizet egy tálkába, nyomj bele egy kis citromlevet, tedd bele az előzőleg félbevágott citromot, majd az egészet 4-5 percig izzaszd meg a mikróban. Ez nem csak fertőtleníti a sütőt, de úgy fellazítja a dzsuvát, hogy akár kenyérre is kenheted. Jó étvágyat!

7. A könnycseppmentes hagyma

Kellene a pörkölt, de nincs kedved a hagyma fölött bőgni? Akkor vágd le a kis rohadék két végét, aztán told be a mikróba fél percre. Na, ki a sírós?

8. A turbóchips

Finom a zacskós chips, de sajnos több egészségtelen cucc van benne, mint egy Csernobil mellett nevelkedett sütőtökben. Még szerencse, hogy elég kimenned a kertbe, kiásni néhány emberes krumplit, megmosni, meghámozni, vékony szeletekre vágni, aztán három, majd fordítás után újabb három perc alatt készre mikrózni. Városi olvasóink a kert helyett a boltba menjenek!

9. A házi melegítő párna

Tudtad, hogy a rizzsel megtöltött zokni másfél perc mikrózás után tökéletes melegítő párna? Lehetőleg tiszta zoknival csináld meg a mutatványt, ha nem akarod, hogy lábszagú legyen a füled töve.

10. A renovált mosogató szivacs

Ugyan nem a koszos mosogató szivacsok döntik romba az emberiséget, de jó tudni, hogy erre is van megoldás. Mosószeres vízzel kicsit nyakon önteni, aztán egy percig mikrózni, és máris kész a steril, tiszta szivacs. Lehet megint bűntudat nélkül mosogatni.

Ringlispíl az asztal mellett-RETRO GOLD Székelyudvarhely
Ringlispíl az asztal mellett-RETRO GOLD Székelyudvarhely
2021-12-01 21:42:17
Étteremteszt: Kotyogó Farkaslaka
Étteremteszt: Kotyogó Farkaslaka
2021-08-23 10:51:30
IKON
IKON
2021-06-07 08:06:23