Pacsirta Szováta - Ahol a minőség változatlan !

Az idei év nem az , amire a vendéglátó ipar jószívvel fog emlékezni.
Sok iparági szereplő kihívásként vagy a kényszer miatt, de beleállt ebbe a helyzetbe, és próbálta, próbálja a maximumot kihozni, sokszor a lehetetlennek tűnő helyzetből.
Világszerte igazán számottevő éttermek húzták le végérvényesen a rolót, sokan profilváltáson mennek keresztül, ki-ki boldogul ahogyan tud.
Üde dolog viszont, hogy vannak akiknek lehetőség adódik hogy tovább tudják vinni a megkezdett fejlesztéseiket, és megtegyenek mindent az éttermeik stabilitásáért.
Ilyen jó példa a szovátai Pacsirta hotel és étterem, ahol lehetetlen rosszul választani.
Szívélyes vendéglátás mind a kiszolgálást mind az étel minőségét illetően.
A magyar és nemzetközi konyha fogásai vannak egy szűkebb , de nagyon jól felépített étlapon, ahol bárki talál magának kedvére való fogást.
Az étterem séfje Garaczi Zoltán igazi szenvedéllyel főz, és folyamatos megújulásra törekszik. Ezért akárhányszor kóstolunk, mindig van valami újdonság, van valami izgalmas alapanyag vagy fogás amit érdemes megkóstolni.
Most egy sima hétköznap ebédeltünk egy gyorsat.


Előételnek kaptunk egy rákot káposztával, murokkal és retekkel, ami egy elképesztő izgalmas jus-vel érkezett, igazi étvágycsináló.

Utána egy igazi magyar ízvilágot tökéletesen hozó vaddisznó raguleves, szenzációs ízvilággal, tökéletes hússal, kellő fűszerezéssel, selymes tejföllel, nagyon szerettük ezt a levest.


ezután egy pennét kértem, zöldséges rákraguval. Kellően savas ízek, a penne szépen főzve, egy olyan fogás amit hetente lehetne enni, anélkül, hogy megunnánk.

A penne után a nagy kedvenc kacsamájat kóstoltuk, sült rizzsel. Hát a máj az mindent vitt. Karakteres ízvilág, gyönyörű sütés, kívül szépen pirulva, a belseje meg krémes, olvad a szájban. Ide elengedhetetlen a tökéletes alapanyag, a komoly konyhatechnológia és a szaktudás. Tényleg csak a legjobb helyeken lehet ezt a minőséget elérni.

Mi lehet a végére egy tökéletes lezárás mint egy nagy magyar klasszikus desszert, a mákosguba. Egy újszerű változata, szenzációs vaníliás öntettel.

Ha ezekben a hideg és nehéz időkben valaki egy jó fogással szeretne magának élményeket szerezni, akkor a Pacsirta egy igazán jó választás.

Ringlispíl az asztal mellett-RETRO GOLD Székelyudvarhely
Ringlispíl az asztal mellett-RETRO GOLD Székelyudvarhely
2021-12-01 21:42:17
Étteremteszt: Kotyogó Farkaslaka
Étteremteszt: Kotyogó Farkaslaka
2021-08-23 10:51:30
IKON
IKON
2021-06-07 08:06:23