A világ legjobb sonkája

Gasztrománia

Dehesa. Így nevezik azokat a területeket Nyugat- és Délnyugat-Spanyolországban, ahol paratölgyek és magyaltölgyek alatt levendula, kamilla, kakukkfű burjánzik. Valaha az Ibéria-félsziget 80%-át borította ilyen növényzet, ma ez 7%. Ez a vidék a természetes élettere a szürke ibériai félvadsertésnek (cerdo iberico), melynek másik neve pata negra.
A feketelábú A különleges természeti környezet, a sertésfajta adottságai és a rendkívüli tartási módszerek olyan ritkaságot adnak a gasztronómiának, ami világviszonylatban is egyedülálló.

Tíz dolog, amiről nem tudtad, hogy mikrosütővel is lehet

Gasztrománia

A Householder Hacker csapata dobta össze ezt a kis oktatóvideót kezdő háziasszonyoknak és notórius agglegényeknek. Szolgáljék épülésedre!

https://www.youtube.com/watch?v=SWdVeP-2-wk

  Bár a videót nem nagyon lehet félreérteni, azért pontokba szedve egyértelműsítjük a dolgokat, hogy még véletlenül se tegyél olyan dolgot a mikródba, aminek a besugárzástól karjai nőnek vagy ami pajkosan az arcodba robbantja az egész kócerájt.

Mi a titka a jó kávénak?

Gasztrománia

Az igény a jó kávék irányába vitathatatlanul megnőtt az utóbbi néhány évben. Nem ritka az sem, hogy baristát, alkalmaznak már környékünkön lévő bárok és jó kávét készíteni igyekvő vendéglátó egységek is, de egy nagyobb városban, vagy bárhol, ahol a kávézó tulajdonosnak küldetéstudata van, elképzelhetetlen, hogy barista nélkül vállalkozást vigyen.