The Fork 2.0 - a kiválóság mintapéldája

Gasztrománia

A Gasztrománia blog , Székelyföld legjobb éttermei sorozat top 5 listása a bálványosi The Fork étterem, most ismét visszamentünk kóstolni, hogy nézzük meg mi változott a legutolsó látogatás óta.
Az étterem a szálloda épületében helyezkedik el, tehát nem egy különálló épületrész, de külön bejárattal.

Székelyföld legjobb étterme - GYŐZTES

Gasztrománia

Mivel kezdődhetne egy jó ízekkel várhatóan telített új év, minthogy bemutassam Székelyföld legjobb éttermét.
Lesz ebben egy kis csavar, ami alább lesz olvasható.
A tavalyi évben meghirdetett verseny, amelyben Székelyföld legjobb éttermét próbáltuk meghatározni, és amelyhez javaslatokkal a blog olvasói is hozzájárultak, nagyon sok kóstolást követelt meg részemről.

#PETHŐ ÉTTEREM – SZÉKELYUDVARHELY

Gasztrománia

Székelyföld legjobb éttermei sorozatban egyértelműen helyet kell kapjon a székelyudvarhelyi Pethő étterem, hiszen elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy hozzájárult Székelyudvarhely gasztrókultúrájához. Nyílván ez a sok sok év kiegyensúlyozott működésének is köszönhető. Sokszor megfordultam már ott, mégis csak most sikerült írni a helyről.

#FORK ÉTTEREM – BÁLVÁNYOS

Gasztrománia

Meghívást kaptunk egy másik fontos gasztronómiai szereplő pártól (szeretik, művelik és értik is a gasztróvilágot), a bálványosi Fork étterem kipróbálására. Nemrég nyitottak a Grand Hotel Bálványos-ban, és a lécet olyan magasra tolták, hogy már-már hihetetlen. Letisztult, skandináv típusú beltér, semmi túltolás, nagyon komfortos, azonnal otthon érzi magát az ember.

#PÁVA ÉTTEREM – SZÉKELYUDVARHELY

Gasztrománia

Picit rendhagyó lesz ez az írás, tekintve, hogy nem az utcáról beesve, és első benyomás alapján teszteltem, de az objektivitásból semmit nem von le. Továbbá sem ez az étterem, sem az előző bejegyzésű Pacsirta étterem nem volt benne a sorozatunkban, de egyértelműen állíthatom, hogy ott a helye mindkettőnek. Az idén tulajdonosváltáson és a teljesen más szemléletű konyhai hozzáálláson áteső Páva étterembe többnyire napi menüt enni szoktam járni.