Mi lesz veled Székelyföldi Gasztronómia ?!

Gasztrománia

Emberek tízezrei, akik éttermet üzemeltetnek, vendéglátásban dolgoznak, vagy csupán vendégek, árgus szemekkel, olykor kíváncsian sokan talán szorongva figyelik, hogy mi fog történni az elkövetkező hetekben, hónapokban a gasztronómia világában.
Talán amikor a legközelebb voltunk ahhoz, hogy szárba szökkenjen valami a székelyföldi gasztronómiát illetően, hisz nem beszélhetünk még átütő eredményekről egyáltalán, de egyre többen érdeklődtek a székely gasztronómia iránt, jött ez a számunkra nagyon szomorú állapot, és fenekestől felfordult a világ.

#Baracca Kolozsvár - Románia legjobb éttermei sorozat !

Gasztrománia

A közelmúltban jött ki a Gault&Millau listája ami Románia legjobb éttermeit teszi közzé. 
A blog célja , hogy le tudjuk tesztelni a top30 at.
Most a lista 2. helyezettje a Baracca került kipróbálásra.
Már jártam itt korábban is, a város ultraközpontjában, helyezkedik el. Jó környék, éttermekkel, bárokkal színesítve.

VENDÉGPOSZT : Bujolé és a libamáj

Gasztrománia

Úgy volt, hogy Kolozsvárt megesszük a hétvégén, de a négy kiszemelt étteremből három szabadság miatt zárva volt, úgyhogy a végén a kolozsvári sziti bréket a Bujolé mentette meg. Ez a főtéri étterem Gault&Millau Románia szerint a harmadik legjobb kolozsváriak közül, így miután bejelentkeztünk a szállásra és kicsit rendbe ráztuk magunkat, célba vettük ezt a titokzatos nevű helyet.

Egy valódi nagyágyú: BÁBEL Budapest

Gasztrománia

Aki figyelemmel követi a gasztronómiai trendeket, az már egy évvel korábban Michelin csillagra tette a Bábelt, van aki predesztinálta akár rögtön két csillagra is. 
De ebben az olvasatban nem is ez a lényeg, legalábbis az én véleményem alapján, hogy egy, kettő netán csillag nélküli-e a hely, hanem sokkal inkább az erdélyi származású Veres István séf mit tud megmutatni az erdélyi konyhában használt alapanyagokból.

#dei Frati Brassó - Románia legjobb éttermei sorozat !

Gasztrománia

A közelmúltban jött ki a Gault&Millau listája ami Románia legjobb éttermeit teszi közzé. 
A blog célja , hogy le tudjuk tesztelni a top30 at.
Másodiknak a lista 18. helyetettje a dei Frati került kipróbálásra.
Már jártam itt korábban is, a város ultraközpontjában, egy macskaköves utcácskában helyezkedik el. Jó környék, éttermekkel, bárokkal.