GADO SEPSISZENTGYÖRGY

Gasztrománia

Egy modern, központi helyet sikerült meglátogatni Sepsiszentgyörgy szívében. Laza , fiatalos hely, streed food jellegű konyhával, komoly koktélkínálattal. A berendezés modern, street kitchenként jellemezett konyhával, ahol gyorsan jót lehet enni.

Kértem egy ristrettót, ami mondhatni tökéletes volt. Egyszerű de mégis csavar a csésze kivitelezésében , a kávé szintén hibátlan.

Falánk Csütörtök 2019. március 7.

Gasztrománia

A farsangi szokások közül egyre ismertebb lesz Erdélyben is a „Falánk Csütörtök” mely változó időpontban biztosít egy kellemes kulináris kikapcsolódást. A falánk szó jelentése – nagyon sokat evő – legyünk ezen a napon mi is nagyon sokat evők. A néphagyomány szerint a húsvéti 40 napos böjt előtti hamvazószerdát követő napon ünnepeljük, a Torkos Csütörtököt a farsangi maradék elfogyasztása ekkor történik.

VENDÉGPOSZT: Le Bistrot Francais ,avagy egy ártatlan átverés krónikája

Gasztrománia

Bár előzőleg egyáltalán meg sem fordult a fejünkben, hogy egy „fine dining” étteremben fogunk kikötni, mégis a bukaresti Le Bistrot Francais-ban egy gyors kulináris élmény helyett szinte egy  romantikus gyertyafényes vacsorát sikerült elkölteni.  
Mondom „gyors” élmény, mert egy ideje már általános műveltségem részét képezi az orosz származású „büsztra” szó, amelynek jelentése egész pontosan „gyorsan”, de igazából a franciák tették nemzetközileg ismertté és széles körben használttá.

The Fork 2.0 - a kiválóság mintapéldája

Gasztrománia

A Gasztrománia blog , Székelyföld legjobb éttermei sorozat top 5 listása a bálványosi The Fork étterem, most ismét visszamentünk kóstolni, hogy nézzük meg mi változott a legutolsó látogatás óta.
Az étterem a szálloda épületében helyezkedik el, tehát nem egy különálló épületrész, de külön bejárattal.

Székelyföld legjobb étterme - GYŐZTES

Gasztrománia

Mivel kezdődhetne egy jó ízekkel várhatóan telített új év, minthogy bemutassam Székelyföld legjobb éttermét.
Lesz ebben egy kis csavar, ami alább lesz olvasható.
A tavalyi évben meghirdetett verseny, amelyben Székelyföld legjobb éttermét próbáltuk meghatározni, és amelyhez javaslatokkal a blog olvasói is hozzájárultak, nagyon sok kóstolást követelt meg részemről.