VENDÉGPOSZT : Bujolé és a libamáj

Gasztrománia

Úgy volt, hogy Kolozsvárt megesszük a hétvégén, de a négy kiszemelt étteremből három szabadság miatt zárva volt, úgyhogy a végén a kolozsvári sziti bréket a Bujolé mentette meg. Ez a főtéri étterem Gault&Millau Románia szerint a harmadik legjobb kolozsváriak közül, így miután bejelentkeztünk a szállásra és kicsit rendbe ráztuk magunkat, célba vettük ezt a titokzatos nevű helyet.

Egy valódi nagyágyú: BÁBEL Budapest

Gasztrománia

Aki figyelemmel követi a gasztronómiai trendeket, az már egy évvel korábban Michelin csillagra tette a Bábelt, van aki predesztinálta akár rögtön két csillagra is. 
De ebben az olvasatban nem is ez a lényeg, legalábbis az én véleményem alapján, hogy egy, kettő netán csillag nélküli-e a hely, hanem sokkal inkább az erdélyi származású Veres István séf mit tud megmutatni az erdélyi konyhában használt alapanyagokból.

#dei Frati Brassó - Románia legjobb éttermei sorozat !

Gasztrománia

A közelmúltban jött ki a Gault&Millau listája ami Románia legjobb éttermeit teszi közzé. 
A blog célja , hogy le tudjuk tesztelni a top30 at.
Másodiknak a lista 18. helyetettje a dei Frati került kipróbálásra.
Már jártam itt korábban is, a város ultraközpontjában, egy macskaköves utcácskában helyezkedik el. Jó környék, éttermekkel, bárokkal.

#Prato Brassó - Románia legjobb éttermei sorozat !

Gasztrománia

A közelmúltban jött ki a Gault&Millau listája ami Románia legjobb éttermeit teszi közzé.  A blog célja , hogy le tudjuk tesztelni a top30 at. Elsőnek a lista 27. helyezettje a Prato jött képbe, aminek ráadásul Vajda István személyében magyar séfje van.  Többször fordultam már itt meg, nem ez az első látogatásom. Halakban, tengeri ételekben elég erősek, a tengerparttól ilyen távolságra sosem egy életbiztosítás tengerihalakkal prosperálni, kíváncsi voltam most is hozzák-e az elvárt szintet.

Pacsirta Hotel és Étterem Szováta

Gasztrománia

A gasztronómia területén otthonosan mozgók mindannyian tudják, hogy ha Szovátán járnak és egy igazán jót szeretnének enni, aligha találnának jobb választást a Pacsirtánál. Van egyébként több izgalmas éttermi koncepció Szovátán, de ez kiemelkedik mind közül. Gyönyörűen felújított villaépület, abszolút prémium beltér, jól átgondolt koncepció.