Ringlispíl az asztal mellett-RETRO GOLD Székelyudvarhely

Gasztrománia

Többen kérdezték, hogy miért nem írom le a negatív tapasztalataimat is az étterem látogatások során. Azt szoktam mondani, hogy szívesebben mutatom meg a pozitívumokat, a csalódásokról inkább nem írok, hisz egy-egy vendéglátó hely tulajdonosai rengeteg energiát és tőkét belefektetnek vállalkozásaikba, és nyilvánvalóan épeszű ember csak arra törekedik, hogy minél jobb legyen az általa működtetett hely.

Étteremteszt: Kotyogó Farkaslaka

Gasztrománia

Egy friss étterem esetében nem az első héten kell menni, és véleményt fogalmazni meg, hisz be kell álljon a csapat (bár feltételezhetően azért hamarabb összerakták), élesben kell működjenek a mechanizmusok.
Bár a nyitás első hetében is ellátogattam a Kotyogó étterembe, és utána meg 2-3 alkalommal, így kezd letisztulni, hogy mire is képes ez az étterem.

IKON

Gasztrománia

Egy étterem egyik legfontosabb elismerése ha azt mondják a konyhájára, hogy stabil. Ez természetesen nem zárja ki a kísérletezgetést, az innovációt a megujúlást sem, ahogy szerves része a szezonalitás is. De az ételek minősége minden áron kiegyensúlyozott, stabil kell legyen.
Ilyen a debreceni IKON étterem is, ahol séf és tulajdonosváltások után is mindig izgalmas, jó fogásokat lehet kóstolni.

Pacsirta Szováta - Ahol a minőség változatlan !

Gasztrománia

Az idei év nem az , amire a vendéglátó ipar jószívvel fog emlékezni.
Sok iparági szereplő kihívásként vagy a kényszer miatt, de beleállt ebbe a helyzetbe, és próbálta, próbálja a maximumot kihozni, sokszor a lehetetlennek tűnő helyzetből.
Világszerte igazán számottevő éttermek húzták le végérvényesen a rolót, sokan profilváltáson mennek keresztül, ki-ki boldogul ahogyan tud.

Egy igazi üstökös: #SALT Budapest

Gasztrománia

Egy ideje mondhatni tele a gasztromédia a Salt étteremmel. Ennek apropóján tettem egy próbát, hogy valóban annyira izgalmas és jó-e mint amennyire dicsérik. Hiszen többnyire csak elégedett hangvételű véleményeket lehet hallani velük kapcsolatban.
Akik ismerték az Innio borbár és éttermet (ami egy igazi üde színfoltja volt a Budapesti gasztronómiának) azok pontosan tudják mennyire innovatív és magas minőségű konyhát vittek.