GADO SEPSISZENTGYÖRGY

Egy modern, központi helyet sikerült meglátogatni Sepsiszentgyörgy szívében. Laza , fiatalos hely, streed food jellegű konyhával, komoly koktélkínálattal. A berendezés modern, street kitchenként jellemezett konyhával, ahol gyorsan jót lehet enni.

Kértem egy ristrettót, ami mondhatni tökéletes volt. Egyszerű de mégis csavar a csésze kivitelezésében , a kávé szintén hibátlan.

Kipróbáltam egy gránátalmás - áfonyás limonádét, ami nagyon üde volt.

Enni egy sajtropogóst kértem házi sonkakrémmel, ami pont annyira jó volt , mint ahogy hangzik. Íme: A sajtchips ízletes, a sonkakrém könnyű, tökéletes barfood. Akár bor, akár sör mellé jó kis kiegészítő.

Utánna egy marhahúsos szendvics jött, ami elképesztően j ól sikerült. Abàlt marhahátsz ín, bacon, cheddar, saláta, méz, mustár alkotja a szendvicset, ami tényleg kifejezetten jó. A péksütemény finom (egy megfordított zsömle) bár a szezámmag abszolút fölösleges, a hús omlós és szaftos, a kiegészítők frissek és harmonikusak. Sültkrumpli és cheddar szósz teszi teljessé. Soha rosszabbat.

Kipróbáltam még egy gyömbér - narancs limonádét is, ami szintén fenomenális. Az egészet egy créme brulée zárta le , aminek a tálalása Franciaországban sem vallana szégyent. Technikailag jól kivitelezett, szép desszert, az íze viszont semmi extra.

A felszolgálás is rendben van, bár nem nyújtott semi pluszt, például nem vették észre, hogy elfogyott a limonádé, nem is ajánlottak újabbat, de ez nem egy fine dinig étterem, úgyhogy nincs is ilyen jellegű elvárás. Összességében látszik, hogy komoly koncepció, érezhetően komoly szakmai tudás áll az egység mögött. A helynek van létjogosultsága, egy üde, eredeti színfolt székelyföld gasztronómiájában. Bárcsak több ilyen lenne belőle . Erősen ajánlott kategória

Ringlispíl az asztal mellett-RETRO GOLD Székelyudvarhely
Ringlispíl az asztal mellett-RETRO GOLD Székelyudvarhely
2021-12-01 21:42:17
Étteremteszt: Kotyogó Farkaslaka
Étteremteszt: Kotyogó Farkaslaka
2021-08-23 10:51:30
IKON
IKON
2021-06-07 08:06:23