#Udvarhely-Sultan döner-jó próbálkozás

Sokan kérdeztétek, hogy miért nem irok Udvarhelyi egységeről, illetve miért van méltánytalanul kevés a blogon a térségi helyek bemutatásából.
A válaszom az, hogy sajnos kevés olyan jó példa van, amiről érdemes lenne szólni. Csikszereda, Gyergyószék mind elmentek mellettünk ezen a téren. Persze van egy két olyan étterem, amit én is kedvelek, de sajnos tényleg meg sem közelitik sokan az elvárt minimumot.
Most mégis az egyik jó példáról szeretnék irni, mégpedig a Sultan döner-ről.
Török gyorsbüfé, néhány más emészthető standard fogással, mint a sült csirke, rántott csirkecomb, rántott csirkecomb burger.
Korrekt, jó kiszolgálással, közvetlen tulajjal (ami nem mindig evidens a gasztronómia világában), teljesen rendben van a dolog. Persze meg kell emliteni azt is, hogy massziv kajaszag van, a szellőzést nem tudták rendesen megoldani, ez nyáron , amikor az utcára szolgálnak ki , nem jelent gondot, télen annál inkább mikor be kell menned.
Egyértelmü pozitivum, hogy a lepánykenyereket helyben sütik, jó is az izük, bár amikor egy burger esetén -ami azért csak a nevében burger- amúgy semmilyen szinten nem hajaz rá, de nem rossz viszont, szóval ha  a burger esetében mondjuk káposzta salátát kérsz feltétnek, az teljesen szétáztatja. Jó izűek viszont a török jellegű ételeik, kellemes fűszerezés, friss, látszik, hogy figyelnek a minőségre.
A krumpli mirelit, mondjuk ez ki is van irva, becsületükre legyen mondva.

rántott csirkecomb

rántott csirkecomb

Ma egy csirkecombot kértem, aminek korrekt volt az ize, sajnos a morzsa, közel sem a legjobb minőségü, van azon amit fejleszteni, de amúgy jól volt sütve, nem elfáradt olajba, tehát összességében egy jó fogás volt. A szósz egyértelműen nagyon jól el van találva (joghurt,menta)

joghurtos mentaszósz

joghurtos mentaszósz

természetesen ha össze akarod hasonlitani egy Wolf András féle bécsivel, vagy egy Biró Lajos féle disznóbécsivel, azok nagyságrendekkel ez előtt járnak.

világevő

Wolf András féle bécsi – csúcsminőség photo by Világevő

 

Biró Lajos féle bujadisznó (más szint)

Biró Lajos féle bujadisznó (más szint)

Látszik, hogy szakmai tudás van a hely mögött, figyelnek arra, hogy ár-értékarányban a lehető legjobbat tudják adni – amúgy szerintem alapanyag, minőság, ár arányban egyértelműen a legjobbak Udvarhelyen –  de még nincs kiforrva. Azt látom viszont, hogy igyekeznek újitani, tanulni, változtatni, tehát van a helyben potenciál. Ajánlom is mindenkinek aki jó minőségű street food-ot, jó minőségű török izeket keres, térjen be, és próbálja ki őket.

Kommentelj elsőként

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.