#Udvarhely-Sultan döner-jó próbálkozás

Sokan kérdeztétek, hogy miért nem irok Udvarhelyi egységeről, illetve miért van méltánytalanul kevés a blogon a térségi helyek bemutatásából.
A válaszom az, hogy sajnos kevés olyan jó példa van, amiről érdemes lenne szólni. Csikszereda, Gyergyószék mind elmentek mellettünk ezen a téren. Persze van egy két olyan étterem, amit én is kedvelek, de sajnos tényleg meg sem közelitik sokan az elvárt minimumot.
Most mégis az egyik jó példáról szeretnék irni, mégpedig a Sultan döner-ről.
Török gyorsbüfé, néhány más emészthető standard fogással, mint a sült csirke, rántott csirkecomb, rántott csirkecomb burger.
Korrekt, jó kiszolgálással, közvetlen tulajjal (ami nem mindig evidens a gasztronómia világában), teljesen rendben van a dolog. Persze meg kell emliteni azt is, hogy massziv kajaszag van, a szellőzést nem tudták rendesen megoldani, ez nyáron , amikor az utcára szolgálnak ki , nem jelent gondot, télen annál inkább mikor be kell menned.
Egyértelmü pozitivum, hogy a lepánykenyereket helyben sütik, jó is az izük, bár amikor egy burger esetén -ami azért csak a nevében burger- amúgy semmilyen szinten nem hajaz rá, de nem rossz viszont, szóval ha a burger esetében mondjuk káposzta salátát kérsz feltétnek, az teljesen szétáztatja. Jó izűek viszont a török jellegű ételeik, kellemes fűszerezés, friss, látszik, hogy figyelnek a minőségre.
A krumpli mirelit, mondjuk ez ki is van irva, becsületükre legyen mondva. [caption id="attachment_454" align="aligncenter" width="1024"]rántott csirkecomb rántott csirkecomb[/caption] Ma egy csirkecombot kértem, aminek korrekt volt az ize, sajnos a morzsa, közel sem a legjobb minőségü, van azon amit fejleszteni, de amúgy jól volt sütve, nem elfáradt olajba, tehát összességében egy jó fogás volt. A szósz egyértelműen nagyon jól el van találva (joghurt,menta) [caption id="attachment_455" align="aligncenter" width="1024"]joghurtos mentaszósz joghurtos mentaszósz[/caption]
természetesen ha össze akarod hasonlitani egy Wolf András féle bécsivel, vagy egy Biró Lajos féle disznóbécsivel, azok nagyságrendekkel ez előtt járnak. [caption id="attachment_457" align="aligncenter" width="768"]világevő Wolf András féle bécsi - csúcsminőség photo by Világevő[/caption]   [caption id="attachment_458" align="aligncenter" width="846"]Biró Lajos féle bujadisznó (más szint) Biró Lajos féle bujadisznó (más szint)[/caption]
Látszik, hogy szakmai tudás van a hely mögött, figyelnek arra, hogy ár-értékarányban a lehető legjobbat tudják adni - amúgy szerintem alapanyag, minőság, ár arányban egyértelműen a legjobbak Udvarhelyen - de még nincs kiforrva. Azt látom viszont, hogy igyekeznek újitani, tanulni, változtatni, tehát van a helyben potenciál. Ajánlom is mindenkinek aki jó minőségű street food-ot, jó minőségű török izeket keres, térjen be, és próbálja ki őket.
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31