#Termál-Szeltersz eltérő.Szép épület, jó fekvésű hely, remélhetően javuló konyha

A Szentegyházi strand bejáratánál, a szelterszi eltérőnél fekszik a HUN TANYA.
Az épület karaktere eléggé érdekes, de határozottan kellemes benyomást kelt, kívülről nézve és belülről is. Látszik, hogy odafigyeltek a részletekre az építkezést illetően.
enteriőr
De a blognak a célja az ételek minősítése, úgyhogy az épületről sok szót nem is ejtek.
Nagyon egyszerű étlappal mennek, ami nem is lenne gond, néhány leves, főétel, desszert. Azon a konyhán ahol a főzést komolyan veszik egyértelmű, hogy nem lehet 40 oldalas étlappal dolgozni, az szerintem is vicc. Tehát a nem túl bő választék egyáltalán nem rossz, elviekben biztosítania kellene hogy azt a néhány fogást profin elkészítik.
Maga az étlap, kivitelezés tekintetében gyenge, egyáltalán nem passzol az eneteriőrhöz. Gyenge befóliázott egymásba csúsztatott papírlap, egyáltalán nem hozza az étterembe tapasztalható igényességet.
étlap
Az evőeszközök szépek, jó minőségűek, ahogy az étkészlet is.

evőeszköz

 

Vegyes konyhát visz, megtalálhatóak rajta ázsiai alapanyagok stílusok is, szerintem keresi a konyha az identitást még. Amit sajnálok, az a helyi alapanyagok, vadak, halak hiánya, véleményem szerint illene ide.
Gyömbéres fokhagymás joghurtban érlelt csirkecombot ettem tepsis krumplival, kevert salátával.

kaja
A csirke jóízű, a pác teljesen korrekt, a gyömbér finoman hozzátesz mégsem tolakodó ahogy a fokhagyma sem. A gond az hogy nem volt megfelelően átsütve. Nyílván sokkal szaftosabb egy csirkecomb mint egy csirkemell, isten őrizz hogy szárazra süssék, de a közepe ennek egyenesen elkészületlen volt. Marha esetén nincs ezzel gond, csirke esetén annál inkább. A krumpli köret teljesen rendben volt bár egy kicsit száraz. A salátán is van javítanivaló de nem rossz.
Egyszóval felemás érzéseim vannak. A hely egyértelműen jó, alapanyag és ételkínálat esetében sokkal körültekintőebbnek kellene lenniük, ahogy italválasztás esetén is.
Mindig örömmel tölt el egy új étterem megnyitása, ezért is szurkolok nekik nagyon hogy találják meg a stílust. Mivel új a hely, ezért messzemenő következtetéseket nem vonok még le, vissza fogok menni még kóstolni, addig is ajánlom a blog olvasóinak hogy próbálják ki, egyértelműen az udvarhely - csikszéki középmezőnyből kiemelkedik, bár szerintem sokkal több van, lehetne benne.
Sok sikert és sok vendéget kívánunk nekik !

Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31