Színvonal a „szomszédban”

Székelyudvarhely és környéke sajnos még nem érett meg a gasztronómia felsőfokú képviseletére, még csak jó próbálkozásokról sem lehet érdemben beszélni. Ezzel szemben Csíkszeredában is, és a környéki városokban (Brassó, Marosvásárhely) is határozott fejlődésről  beszélünk. Közel sem lovagolják meg a gasztronómiai trendeket, nem lehet egy magyarországi színvonalról beszélni, nyugat Európával pedig e téren is teljesen összehasonlíthatatlan, de az irány jó.

Néhány napja egy vásárhelyi gyöngyszemet teszteltem, meglepően komoly színvonalat produkáltak.
A hely, a Hotel Privo, egy gyönyörű designhotel étterme, valóban minőségi kialakítással „industrial” stílussal.
privo
Az étterem berendezése minimalista, de gyönyörűen megkomponált, minden a helyén van. Evőeszközök, poharak a legjobb minőségből, a teríték egyszerű, nem feszélyező de elegáns.
Klíma tökéletes, nincs konyhaszag, de egy ilyen helyen ez az alap.
Étlap letisztult, többnyire nemzetközi fogásokkal.

2 üdvözlőfalat érkezett, egy kis pirítós tejszínes sajtkrémmel, utána egy házi jellegű mini bagett, fűszervajjal. Mindkettő könnyű, jól megkomponált falatka.
IMG_2761
Egy libamájat kértem sült almával brióssal. A briós normál pirítós volt, de az élvezeti értékből nem vont le semmit. A libamáj tökéletesre sütve, az almával kiválóan passzolt.
IMG_2763
Főételnek egy csontozott marhahátszín, grill zöldségekkel, rukkolával, parmezán forgácsokkal. Igazi telitalálat. Médiumra sütött hús, omlós mégis szaftos, roppanós zöldségek, friss rukkola, minőségi parmezán. Hibátlan. Bárhol megállná a helyét.
IMG_2765
Desszertnek egy könnyű fehér browni-ra hallgató süteményt kértem. Ez felejthetőre sikerült, nem tudom mennyire erősek desszertben, szépnek szép volt, de semmi extra.
IMG_2766
Inni szűrt vörösalmalé grenadinnal. Nemzetközi koktél, jó
Nem olcsó, nyugati árak, nyugati színvonallal.
Mindenképp ajánlott kipróbálásra

Egy valódi nagyágyú: BÁBEL Budapest
Egy valódi nagyágyú: BÁBEL Budapest
2019-08-01 15:52:05
#dei Frati Brassó - Románia legjobb éttermei sorozat !
#dei Frati Brassó - Románia legjobb éttermei sorozat !
2019-07-23 03:35:51
#Prato Brassó - Románia legjobb éttermei sorozat !
#Prato Brassó - Románia legjobb éttermei sorozat !
2019-07-15 08:20:13