Színvonal a „szomszédban”

Székelyudvarhely és környéke sajnos még nem érett meg a gasztronómia felsőfokú képviseletére, még csak jó próbálkozásokról sem lehet érdemben beszélni. Ezzel szemben Csíkszeredában is, és a környéki városokban (Brassó, Marosvásárhely) is határozott fejlődésről  beszélünk. Közel sem lovagolják meg a gasztronómiai trendeket, nem lehet egy magyarországi színvonalról beszélni, nyugat Európával pedig e téren is teljesen összehasonlíthatatlan, de az irány jó.

Néhány napja egy vásárhelyi gyöngyszemet teszteltem, meglepően komoly színvonalat produkáltak.
A hely, a Hotel Privo, egy gyönyörű designhotel étterme, valóban minőségi kialakítással „industrial” stílussal.
privo
Az étterem berendezése minimalista, de gyönyörűen megkomponált, minden a helyén van. Evőeszközök, poharak a legjobb minőségből, a teríték egyszerű, nem feszélyező de elegáns.
Klíma tökéletes, nincs konyhaszag, de egy ilyen helyen ez az alap.
Étlap letisztult, többnyire nemzetközi fogásokkal.

2 üdvözlőfalat érkezett, egy kis pirítós tejszínes sajtkrémmel, utána egy házi jellegű mini bagett, fűszervajjal. Mindkettő könnyű, jól megkomponált falatka.
IMG_2761
Egy libamájat kértem sült almával brióssal. A briós normál pirítós volt, de az élvezeti értékből nem vont le semmit. A libamáj tökéletesre sütve, az almával kiválóan passzolt.
IMG_2763
Főételnek egy csontozott marhahátszín, grill zöldségekkel, rukkolával, parmezán forgácsokkal. Igazi telitalálat. Médiumra sütött hús, omlós mégis szaftos, roppanós zöldségek, friss rukkola, minőségi parmezán. Hibátlan. Bárhol megállná a helyét.
IMG_2765
Desszertnek egy könnyű fehér browni-ra hallgató süteményt kértem. Ez felejthetőre sikerült, nem tudom mennyire erősek desszertben, szépnek szép volt, de semmi extra.
IMG_2766
Inni szűrt vörösalmalé grenadinnal. Nemzetközi koktél, jó
Nem olcsó, nyugati árak, nyugati színvonallal.
Mindenképp ajánlott kipróbálásra

Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31