SZÉKELYFÖLD LEGJOBB ÉTTERMEI SOROZAT: #PRIVO MAROSVÁSÁRHELY

Jól eldugva a forgalom elől, exkluzív környezetben bújik meg a Hotel Privo Marosvásárhelyen. Igazán minőségi hely, szuper anyagokkal, modern formatervvel, bárhol megállná a helyét Európában.
1Ugyanezt a stílust követi az étterem berendezése is, ipari stílusban, letisztulva, kényelemmel tele várja a vendégeket.
Bár a külcsín nem jár mindig kéz a kézbe a minőséggel , itt azért nem ez a helyzet.

Az étlap impozáns tételekkel, jól átgondolt fogásokkal van tele, szuper koktél és borválaszték, igazán látszik, hogy komoly szakmai csapat áll a kínálat összeállítása mögött, bár a tengeri fogásokat nem igazán értem, de tökéletesen megbízom bennük, főleg a kóstolás után (bár tengeri fogást nem kóstoltam).
Italnak egy alkoholmentes kóla alapú koktélt kóstoltam, ami nagyon bejött.

koktél

koktél

Üdvözlőfalatnak egy kis fűszervaj érkezik, csodálatos házikenyérrel. A vaj nagyon izgalmas, jó ízű és állagú, bármikor vinném haza.

amuse bouche, fűszervaj

amuse bouche, fűszervaj

Egy igazi klasszikussal folytattam, a tatarbeefsteak-el, amelyből kiemelkedőt legalább 10 éve ettem utoljára. Mondom és írom , itt ez a fogás jobb mint bárhol. Az asztalnál keverik be a pincérek, így alakítható picit az ízlés, de annyira jól van összerakva, hogy csak belekontárkodni lehet. A hús kitűnő minőségű, állagra tökéletes. Amit nem tudtam eldönteni, hogy vágva volt-e a hús vagy darálva, de ha vágva, akkor minden elismerésem az övék.

tatár félkészen

tatár félkészen

Kapribogyó, többféle hagyma, cayenne bors és paprika, és az obligát fűszerek, valamint a tojás tette nagyon jóvá ezt a fogást. Jó minőségű, meleg pirítóssal lett tökéletes választás.

tatár kész

tatár kész

Főételnek egy mangalicakarajt kóstoltam, rozmaringos krumplival.

mangalicakaraj

mangalicakaraj

Bár egyszerű fogásnak tűnik, de az alapanyagok csodálatosak, és természetesen a high tech konyhatechnológia a szaktudással karöltve tökéletes fogást eredményez. A hús szaftos, jó ízű, tökéletesen mediumra sütve, a krumpli kívül ropog, belül omlós, a rozmaring pedig megkoronázza az egészet.
A desszert egy málnás mousse, erdei gyümölcsökkel , szintén szuper, bár a desszert véleményem szerint erősen túl van árazva.

málnamousse

málnamousse

Nyilván a minőség az árakon is visszatükröződik, nem egy olcsó hely, de nem igazán drágább a korábban tesztelt Petrynél. Szerintem ár-értékarányba jó választás. Aki pedig a minőséget keresi, egy szuper környezetben, annak kifejezetten ajánlott választás.

 

Kommentelj elsőként

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.