Steakvacsora a Lobogóban

A steakről felemás emlékeim vannak. Kóstoltam egy jópárat, voltak közöttük kifejezettem jók, a legjobb minőségű marhából, gyönyörű márványossággal, hosszan érlelve, tökéletesre sütve, és voltak olyanok is, amelyekre valaki ráfogta hogy steak, de semmi közük nincs ehhez a méltó húsdarabhoz.

Volt szerencsém Wagyu marhát is megkóstolni , arról nem is ejtenék több szót , az semmivel össze nem hasonlítható, a steakek Aston Martinja.

Steakek
Lobogó étterem Homoródfürdő: Rendeltünk 2 adag steaket libamájjal, hasábburgonyával, tartármártással, mellé búzasört. Viszonylag hamar kihozták, max 15 perc, ami szokatlan a steak esetében, ugyanis pihentetni is kellene sütés után egy rövid ideig. Na de ahogy kihozták, minden aggodalmam elszállt. Tökéletesre sütött hús (a tökéletes nekem a médium aululról) így is kértük, szép darab, kevésbé márványos, nyílván nem tudják beszerezni a legjobb minőségű alapanyagot. Látszott a húson, hogy értő kezek szelték, jól tárolták, és kiválóan sütötték, valószínű hogy a technológia is adott. Szaftos volt, omlós, eredeti, férfias.

Steak2
A libamáj fantasztikusan harmonizált a húshoz, habár nem vagyok 100%ig meggyőződve , hogy a liba nem kacsa, de ne feltételezzünk konyhai trükköket. Szuperül illett a húshoz, kiemelve azt. A krumpli is kiváló messze a legjobb hasáb amit a környék éttermeiben lehet kapni. Előre gondolom megfőzték majd után sütötték a krumplit, természetesen szó sincs mirelitről.

Steak1

A hozzá kihozott tartármártás is jó volt, a sör hideg, a kenyér nem a legfrissebb de jó minőségű házikenyér. A pincérlány közvetlen (habár nem először jártunk ott), és kiválóan végezte a dolgát. A képek sajnos nem adják vissza hűen az élményt, telefonnal készültek. Összességében nagyon ajánlott.

Steak3

Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31