St Andrea Bp: egy igazi nagyágyú ínyenceknek

A St Andrea Gourmet és ételbár a gasztronómia területén otthonosan mozgóknak nagyon is sokat mondd, hisz egy fantasztikus helyszínen (Eiffel Palace) valóban pazar fogásokat prezentálnak a betérőnek.
Szép a beltér, igazán modernre, ugyanakkor hangulatosra, otthonosra sikerült. Aki ismeri a pincészet borait, az pontosan tudja, hogy az egri borvidék nagyszerű tételei kerülnek ki a kezeik alól, én legalábbis egri bort az övékénél jobbat soha nem ittam. Na jó talán egy speciálisan eltalált Gál Tibor tételt, de azt leszámítva a St Andrea, számomra zászlóshajó.
IMG_0330
Ennek szellemében kóstoltam ott, előételként egy véreshurkát mangóval és céklával, ami nagyon jó párosításnak bizonyult. A betöltetlen véreshurka krémes, visszafogott fűszerezésű, nagyon eltalált fogás. A cékla roppanóssága és savassága tökéletesen kiegészíti a véreshurkát, a mangó édessége pedig egyensúlyt teremt a tányéron.

véreshurka

véreshurka

A főételként érkezett mangalica gerinc pedig a valaha kóstolt legfinomabb disznóhús volt. Tökéletesen rozéra sütve, beírdalva a bőrén egy olyan fogás ami egyhamar nem feledhető. Ezt csak überelni tudja a mellé érkezett tökéletes grillezett káposzta, és a frissen reszelt szarvasgomba. Összességében valóban egy egészen tökéletes húsételt kóstolhattam.

mangalica

mangalica

Desszertnek répa érkezett citrusokkal és nepáli borssal. Finom, izgalmas , egyedi, bár nem az eddig kóstolt legjobb desszertjeim közt van (de ez az én ízlésem alapján van), de nem von le az értékéből, hogy teljesen másképp viszonyulnak itt a desszerthez és megpróbálnak valami újszerűt kínálni.

desszert

desszert

És nem szabad megfeledkezni az egyedi bortételekről, és a kifogástalan szervizről sem .
Összességében egy nagyszerű helyről beszélünk, abszolút Michelin csillagos minőségű hely, nem lepődnék meg hogy ha hamarosan tényleg azzá is válna.
disclaimer: a fotók telefonnal készültek, és a fény miatt nem sikerültek tökéletesre.

Kommentelj elsőként

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.