• #Sepsiszentgyörgy-majdnem nagyon jó

#Sepsiszentgyörgy-majdnem nagyon jó

Határtalan boldogsággal tölt el, amikor a székelyföldi nem túl súlyos gasztrókínálatba valami új üti fel a fejét, és még inkább az, ha igyekeznek kiemelkedni a szürkeségből.
megjegyzem , NEM NEHÉZ.

Egy új hamburgerre specializálódott egység nyílt Sepsiszentgyörgyön, a Csiki utcában - NA VÉGRE !
A hamburger láz még külföldön is tart, itt még el sem indult, ezért mondom, a választás nagyon szerencsés.
A hely egyébként teljesen jó, jó ízléssel berendezett, semmi cicó, puritán, mégis helyén van minden (kivétel egy álló fogas, ami se nem illik a többihez, nem is szép, biztos ajándékba kapták), látszik hogy inspirálódtak.

IMG_4686
 

A hamburger hozza a kötelezőt. nem kommersz zsemle, kicsit kalácsos, tele szezámmaggal - ami teljesen fölösleges, elnyomja a hús jól eltalált fűszerezésű ízét. Mivel hagymalekvár van a hamburger alján, az édeskés zsemle nyomasztóvá válik. A hagymalekvár egyébként kiváló, ahogy a hús is, kár hogy apróra van őrölve, ezért nagyon nyomasztó, a húsdaráló nagyobb lyukjain darálva nagyságrendekkel jobb lenne. Zöldség friss, hamburger szósz korrekt, cheddar is, bacon is szép darab és jól sütött.

IMG_4690
Ha a mirelit hasábot mellőznék , és a gyerekbetegségeket kinövik - amúgy erre látok esélyt hiszen látszólag elhivatottak az üzemeltetők, állítom, hogy Székelyföld legjobb hamburgerét lesznek képesek produkálni.
Mindenesetre én szurkolok nekik

Sándor Barna