“Rométterem” Mazel Tov BP: mediterrán, zsidó konyhára jellemző ízek

A magyarországi romkocsmák népszerűségének növekedésével több olyan hely is nyílott, ahol a bulizást zseniálisan ötvözték a gasztronómiával. A Mazel Tov is egy ilyen Budapesten, ahová be lehet ülni csak úgy simán iszogatni, gyakran nagyszerű zene szól, dj-vel, szóval egész komoly.

beltér

beltér

A romkocsmák hangulatát hozza, egy régi lakóépület udvara, befödve, szellős, nagy belmagassággal, rengeteg zölddel, nagyon jó. Ami viszont ennél sokkal fontosabb, hogy kiváló ételeket lehet enni, amelyeket amúgy kocsmakajaként definiálhatunk, egyszerű, izgalmas mediterrán kaja, a zsidó konyhára jellemző beütésekkel, nagyon jól van pozícionálva.
Egy jó aperol spritz-et kóstoltam, az egyik legegyszerűbb ital, amely kevés összetevővel nagyon finom kombinációkra képes. Friss ízek, enyhén édeskés, picit keserű, vibrálóan friss, tökéletes bárital, és mégis kevés helyen tudják az arányokat jól eltalálni, és jól eltalált pohárba, ami kihangsúlyozza a gyönyörű színeket, így szervírozni.

aperol spritz

aperol spritz

Egy labane dip-et kértem, ami az egyik legjobb mediterrán kaja számomra, házi joghurtból csepegtetéssel készült krémsajt, olívával, za’atar fűszerezéssel, amelyek olyan egyedi ízkombinációt alkotnak, hogy eláll az ember szava.

labane zaatarral

labane zaatarral

Friss, helyben sült olívaolajas pitával érkezik, tényleg nagyszerű fogás.

friss pita

friss pita

Ahogy hasonlóan kiváló a shawarmás humusz is. A humuszkrém lágy, enyhén kesernyés, a csicseriborsó jellegzetes ízeit hozza, enyhe fűszerezés, megjelenik a tahini ízvilága (szezámpaszta), jól kivehető az olíva olaj, a citromlé, kevés bors és talán fokhagyma. Nagyszerű egyveleg, amit egy szuper fűszerezésű csirkecombfiléből készült shawarma koronáz meg.

humusz shawarma

humusz shawarma

Szuperül hozza a mediterrán, a közel keleti, a zsidó konyhára jellemző ízvilágot. Ár-érték arányban nagyon jó, teljesen megfizethető szuper hangulatú hely, nagyszerű ételekkel, ahol akár ebédelni, akár vacsorázni szeretnénk, biztos, hogy elégedetten távozunk. Kifejezetten ajánlott kategória.

Kommentelj elsőként

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.