Olasz Meló? – San Gennaro Csíkszereda

Olasz konyha. Sokak kedvence.

Az igazán jó olasz étterem pedig ritka mint a fehér holló, mondhatom, hogy egész Erdélyben. Próbálkozások vannak, de az IGAZI olasz pontosan attól kiemelkedő, hogy csúcsminőségű alapanyagokkal dolgoznak, még a só is olasz, nem beszélve a fűszerekről, húsokról, sonkáról, mozzarella, balzsamecet, olivaolaj kombinációkról. És hát ugye a tészták, a számos pasta verzió, a legkülönbözőbb szószokkal, feltétekkel, valóban milliók kedvencévé tette az olasz konyhát.

Olasz specialitás

És hát hova menjünk ha akarunk egy jót enni? Csíkszeredában van egy olasz étterem, San Gennaro névre hallgat, ahol lehet egész jókat enni. Sajnos a minőség nem mindig állandó, vannak mellényúlások is rendesen. A hely elhelyezkedése jó, a sétáló utca kellős közepe, a kiszolgálás is jónak mondható. Na és az ételek. Számos alkalommal ettem itt, pizzákat, tésztákat, húsokat, felvágottat is(ház reggeli specialitása), ez ízlett a legjobban.

A héten egy tésztaételt próbáltam ki, de igazán csalódott vagyok. Zöldséges szardellás penne. A penne tészta egyszerű sima tészta, természetesen ne is várjuk el a csúcséttermek kézzel készített tészta minőségét, de ez egy sima, közértes penne volt, ráadásul túlfőzve. A zöldségek állagával semmi gond nem volt, viszont alul volt fűszerezve, és a szardellát nyomokban sem találtam meg benne. Az biztos, hogy nem fogok ebből repetát kérni…
Az ár ebben az esetben nem tükrözte a minőséget.

Az étteremnek viszont adok esélyt, mert volt amikor tényleg jót kaptam a pénzemért, úgyhogy reménykedem következő alkalommal egy elégedettebb poszttal jelentkezem. Addig is tegyetek egy próbát ti is.

Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31