#Motel Homorod – minőségi ugrás Udvarhelyszéken

Amikor láttam több ételfotót is a facebookon, amit a Motel Homorod-ban fogyasztottak el, egyszerűen nem tudtam hova tenni a dolgot, hiszen a kommunista miccsező képe ugrott be, ahol hétvégéken több órás várakozás után lehetett miccset enni, és csapolt Bucegi sörrel lenyomtatni.
Az épületnek, és a berendezésnek mindig is volt valami „varázsa” , valami megfoghatatlan bája amit a múlt rendszerből örökítettek át.
Ezzel szemben amikor kimentem megkóstolni, hogy mire is képesek, teljesen elképedtem. Mint megtudtam egy vállalkozó megvásárolta az ingatlant, és az étterem + terasz részt nagyszerűen felújíttatta, és ha minden igaz most a rendezvényterem, majd szobák következnek.
Az étterem belseje, jó ízléssel van felújítva, látszik, hogy figyeltek a részletekre. Visszafogott színek, sok fa, jó megvilágítás, nagyon jó minőségű járólapok, kényelmes székek, és korrekt tányérok+evőeszközök, amivel találkozunk.
3
Régi idők pincérnői, akiknek a kisujjában a vendéglátás, korrekt szervizt kap az idelátogató. Itt megjegyzem, hogy lehetne néhány dolgot csiszolni, de idővel szerintem ez is javulni fog.
Vissza az ételekre. Korrekt izgalmas étlap, már a kínálat böngészésénél látszik, hogy itt valami más van mint amit az ember megszokott Udvarhelyszéken. Nem túl bő étlap, pont annyi, hogy mindenki találjon kedvére valót, és a konyha nagy magabiztossággal el tudja látni a feladatát.

Én most egy mediterrán fűszerekkel pácolt marhabélszínt választottam parmezán keksszel, burgonya rösztivel, zöldséges pitével és burgundi borsűrítménnyel. Mit mondjak? TÖKÉLETES !
1
A hús közepesre sütve, omlós, szaftos, egyszerűen szuper. Talán picit lehetett volna forróbb.
A zöldségpite zseniális, ahogy a rösti, és a parmezán keksz is. A bor sűrítmény és a zellerkrém csak übereli mindezt. és mindez 45 lej ! Ár értékarányban abszolút kiemelkedőt kapunk.
Kérés nélkül és felszámolás nélkül hozzák a kenyeret ízléses kosárban, újabb piros pont.
A desszert is izgalmas, mandulás csoki mousse fagyival , áfonyával, abszolút jó.
2
Az italválasztékot lehetne kissé izgalmasabbá tenni, és a borfelhozatalt, de indulásként kifejezetten jó benyomással távoztam, biztos hogy vissza fogok térni.
Úgy látom a tulajdonos és az ügyvezető elkötelezettek a jó munka mellett, hallani fogunk még a helyről ebben biztos vagyok.
Udvarhelyszék kiugróan magas minőségű és ár értékarányú konyhája ez, ajánlom mindenkinek kipróbálásra.

Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31