• Megkóstoltuk - #Elemózsia-Street food fesztivál

Megkóstoltuk - #Elemózsia-Street food fesztivál

A hétvégi kolozsvári street food fesztiválon sikerült megkóstolni az elemózsia hamburgerét is.
DSC_0518
A fesztiválról néhány szóban: minden várakozást felülmúlt. Annak ellenére, hogy a gasztronómia még milyen kiscipőben jár Erdélyben és egész Romániában, itt hangsúlyosan volt képviselve az „utcai kaja”. Sok kiállító, elfogadható árak, igyekezett mindenki kihozni magából a maximumot.
DSC_0534
Sajnos az egyik kötelezően megkóstolni ételt, a pastramit nem tudtam kipróbálni, ugyanis mire odaértünk elfogyott.
Na de vissza az ELEMÓZSIÁRA. Dicséretes próbálkozás, látszik, hogy körüljárták a srácok a témát. Egy igényesen elkészített büfékocsi, szép dizájnnal. Nyílván ezzel találkozik először a látogató, úgyhogy ez is nagyon fontos.
aaa
Mikor megkérdezték, hogy a hamburgert marhával vagy csülökkel kérjük, nem is tudtam hova tenni a dolgot. A hamburger egyértelműen húspogácsa, nem csülök. De a kezdeti meglepetés után rendeltünk mindkettőből. A tálalás: papírtálcán jön az étel, szép kivitelezésben, piros pont. A csülkös hamburgert nem kóstoltam , de akik ették, azt mondták jó. Szerintem a szélein a zsíros részek nem voltak odavalóak, de az egy másik kérdés. Kóstoltam viszont a marhapogácsást. Korrekt, jól összerakott hamburger, kerek ízekkel, nagyszerű bucival. A hozzávalók nagyon passzoltak egymáshoz, a hagymalekvár könnyíti a fogást. A hús jól sütve, nincs kiszáradva. A sajt is finom, összességében nagyon rendben van a dolog. A hús fűszerezésén még lenne mit finomítani, szerintem túl volt sózva, de a kezdeti gyerekbetegségeket valószínűleg hamar kinövik.
A krumpli közelít a tökéleteshez, jó sütésű, finom fűszerezésű.
Én mindenesetre nagyon örülök, hogy egy komoly minőségi szintugrás látszik beállni az udvarhelyi palettán, ajánlom mindenkinek, hogy kóstolja meg, próbálja ki. Határozottan megéri.

Sándor Barna