Megkóstoltuk - #Elemózsia-Street food fesztivál

A hétvégi kolozsvári street food fesztiválon sikerült megkóstolni az elemózsia hamburgerét is.
DSC_0518
A fesztiválról néhány szóban: minden várakozást felülmúlt. Annak ellenére, hogy a gasztronómia még milyen kiscipőben jár Erdélyben és egész Romániában, itt hangsúlyosan volt képviselve az „utcai kaja”. Sok kiállító, elfogadható árak, igyekezett mindenki kihozni magából a maximumot.
DSC_0534
Sajnos az egyik kötelezően megkóstolni ételt, a pastramit nem tudtam kipróbálni, ugyanis mire odaértünk elfogyott.
Na de vissza az ELEMÓZSIÁRA. Dicséretes próbálkozás, látszik, hogy körüljárták a srácok a témát. Egy igényesen elkészített büfékocsi, szép dizájnnal. Nyílván ezzel találkozik először a látogató, úgyhogy ez is nagyon fontos.
aaa
Mikor megkérdezték, hogy a hamburgert marhával vagy csülökkel kérjük, nem is tudtam hova tenni a dolgot. A hamburger egyértelműen húspogácsa, nem csülök. De a kezdeti meglepetés után rendeltünk mindkettőből. A tálalás: papírtálcán jön az étel, szép kivitelezésben, piros pont. A csülkös hamburgert nem kóstoltam , de akik ették, azt mondták jó. Szerintem a szélein a zsíros részek nem voltak odavalóak, de az egy másik kérdés. Kóstoltam viszont a marhapogácsást. Korrekt, jól összerakott hamburger, kerek ízekkel, nagyszerű bucival. A hozzávalók nagyon passzoltak egymáshoz, a hagymalekvár könnyíti a fogást. A hús jól sütve, nincs kiszáradva. A sajt is finom, összességében nagyon rendben van a dolog. A hús fűszerezésén még lenne mit finomítani, szerintem túl volt sózva, de a kezdeti gyerekbetegségeket valószínűleg hamar kinövik.
A krumpli közelít a tökéleteshez, jó sütésű, finom fűszerezésű.
Én mindenesetre nagyon örülök, hogy egy komoly minőségi szintugrás látszik beállni az udvarhelyi palettán, ajánlom mindenkinek, hogy kóstolja meg, próbálja ki. Határozottan megéri.

Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31