Innio, ennio, elnio ​- #Budapest

Budapest gasztronómiája kétségkívül egy nagyon jelentős gasztronómiai szereplővel lett kevesebb. Bezárt ugyanis az Innio. Bár meg kell jegyezni, hogy más helyen, más koncepcióval kinyitanak. Az elmúlt években lett nagyon felkapott, ugyanis olyan komoly ételeket kezdtek kínálni a borok mellé, hogy csodájára jártak. Abszolút modern, innovatív, skandináv beütésű fogások, az már csak hab a tortán, hogy a borfelhozatalhoz is legalább ilyen komolyan álltak.
Abszolút ultraközponti hely, a Szent István bazilikától egy saroknyira.
Az utolsó nyitvatartási napján jártam ott. Egy olivaválogatást kóstoltam, kitűnő házikenyérrel. Fantasztikus. [caption id="attachment_655" align="aligncenter" width="1024"]oliva oliva[/caption]
Mellé természetesen egy pohár csúcs Szepsy bort. Így volt teljes a dolog. Főételnek egy borjúbrízt krumplifőzelékkel. A borjúbríz ebben a formában messze a legjobb volt amit ettem. [caption id="attachment_654" align="aligncenter" width="1024"]borjúbriz borjúbriz[/caption] A krumplifőzelék meg egy más bolygóról való. 2 féle állag, habos és szilárd formában , szarvasgombával és egy kis petrezselyem olajjal. Olyan intenzív és professzionális ízvilág , amire nincs a magyar nyelvnek kifejezése. Természetesen ez is egy minerális szárazzal lett megkísérve.
Abszolút michelin csillagos kategória.
A desszert már csak a hab a tortán. Ők szilvásgombócnak hívták, ezt a fenomelális desszertet. Szilvadzsem, piritott zsomle(morzsa), krumplilüré (igen igen, jól olvasod), szilvamagolaj. [caption id="attachment_653" align="aligncenter" width="768"]szilvásgombóc szilvásgombóc[/caption] Tényleg kár ezért a helyért. Aki volt ott az szerencsés ember. Remélem az új koncepcióval legalább ennyire sikeresek lesznek. En szurkolok nekik nagyon.

Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31