Hódít a minőségi streetfood 1.rész

Kifejezetten szeretem a minőségi hamburgereket, ezt a sokak által lenézett utcai harapnivalót, noha az utóbbi időkben igazi átalakuláson ment át a streetfood Európában, Budapesten kiváltképp (sajnos még itthon Udvarhelyszéken híre hamva sincs), és a hamburger az utcai étel egyik legismertebb megtestesítője. Írtam már bejegyzést, nem akarok duplán lőni ugyanarra a célpontra, most egy konkrét budapesti hamburgerekre specializálódott helyről írok.

Azt a jelzőt amit nyújt ez a nemesnek közelről sem nevezhető eledel, a magyar nyelv kifejezett színességével sem tudom leírni tökéletesen. Budapesti szlenget használva azt mondanám, hogy überkirály, de számomra a "hihetetlenül jó" kifejezés takarja azt amit éreztem mikor belekóstoltam.
A fotó sajnos közelről sem adja vissza az élményt, rossz fényviszonyok közt és mobiltelefonnal készítettem.
hamburger1
A szóban forgó hely neve: Pesti Burger és Bár névre hallgat, a lesajnált 9.kerületben van. A környék egyébként gyönyörűen felújított, szuper közterek, csinos utcácskák, minden a helyén.
A burger&bár designos, jó ízlésű hely, utcai terasszal, jól megkomponált kirakat és belső designnal.
8-10 féle hamburger a kínálat, van közöttük angus marha, bárány, és vega is. Én egy klasszikus "bacon"-os ami valójában fekete erdei fantasztikus minőségű pirított sonka, és olvasztott cheddar sajt a sóval borssal fűszerezett, és angolosan sütött húspogácsából álló hamburgert választottam, amire egy kis zöldsaláta és aioli került, mellé krumplichips, ami kifejezetten rendbe volt.
limo1
Egy málna limonádét gurítottam le mellé, ami szintén rendbe volt. Zsemle kiváló, hús fantasztikus, minden hozzávaló a helyén, az összhatás pedig.......aki Budapesten jár netalán lakik, ne hagyja ki. Jobb éttermek, jó ételeivel versenyzik, töredék áron (1700 ft)+limonádé+500ft burgonya chips. Mennyire jó lenne az udvarhelyi Kossuth utcában beülni egy ilyen helyre

Méltán van benne több blog szerint is Budapest legjobbjaiban:
http://welovebudapest.com/kavezok.ettermek/megmutatjuk.a.fovaros.legjobb.hamburgereit
http://burger.blog.hu/2014/04/03/bpburger_111_pesti_burger_es_bar

Egy valódi nagyágyú: BÁBEL Budapest
Egy valódi nagyágyú: BÁBEL Budapest
2019-08-01 15:52:05
#dei Frati Brassó - Románia legjobb éttermei sorozat !
#dei Frati Brassó - Románia legjobb éttermei sorozat !
2019-07-23 03:35:51
#Prato Brassó - Románia legjobb éttermei sorozat !
#Prato Brassó - Románia legjobb éttermei sorozat !
2019-07-15 08:20:13