#Gyergyószentmiklós - Astoria teszt!

Több szempont alapján értékelem a meglátogatott szálloda-éttermet, úgymint : hely, kiszolgálás, elfogyasztott étel minősége.

Az étterem Gyergyószentmiklós egyik központ környéki hátsó utcájában van (hotelként is funkcionál az épület). Kívülről takaros, igényes épület, udvar macskakővel lerakva, teljesen korrekt, a beltérben viszont nincs egy meghatározott stílus, téglaborítás, fehér fal faburkolat, kommersz járólap, répavörös fal, kovácsoltvasjellegűbarkácsáruházi csillár, szóval minden játszik.

Semmiextra evőeszközök, papír szalvétába csomagolt textilszalvéta, érdekes...

Pincér gyerek fiatal de elég ügyes, mikor almalét kértem mondta hogy van 2 féle is de az egyik nagyobb és finomabb, mint a másik úgyhogy akkor inkább azt . Hogy miért tartanak kisebbet és rosszabbat az talány.

Ételválasztásom után felhívta a figyelmem, hogy az étlapon észrevettek egy hibát, a Stroganoff bélszínben van gomba is, de azt nem írja. Ha észrevették miért is nem javították. Amúgy értelmes a srác, elég ügyesen mozog az étteremben. Igaz eltűnt úgy 15 percre mikor befejeztem az ebédet, de megkerült így tudtam fizetni is.

Az étel: stroganoff bélszín !

IMG_5171

Én inkább nevezném uborkás, szalonnás tejszínes, gombás mártásnak-krumplipürével, bélszínnel. A bélszínnel láthatóan spóroltak, és hát a savanyú uborka ugye nem pótolja a bélszínt.

Amúgy ízre korrekt, a krumplipüré megfáradt kicsit. A sültpaprika savanyúság viszont telitalálat.
IMG_5172

Összességében egy korrekt hely, semmi extra, de rendben van , leszámítva hogy Székelyföld vendéglátós sztereotipiái koncentráltan jelen vannak, ami nagyon zavart az a masszív konyha-ételszag.
Egy próbát azért megér!

 

Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31