Egy valódi nagyágyú: BÁBEL Budapest

Gasztrománia

Aki figyelemmel követi a gasztronómiai trendeket, az már egy évvel korábban Michelin csillagra tette a Bábelt, van aki predesztinálta akár rögtön két csillagra is. 
De ebben az olvasatban nem is ez a lényeg, legalábbis az én véleményem alapján, hogy egy, kettő netán csillag nélküli-e a hely, hanem sokkal inkább az erdélyi származású Veres István séf mit tud megmutatni az erdélyi konyhában használt alapanyagokból.

#dei Frati Brassó - Románia legjobb éttermei sorozat !

Gasztrománia

A közelmúltban jött ki a Gault&Millau listája ami Románia legjobb éttermeit teszi közzé. 
A blog célja , hogy le tudjuk tesztelni a top30 at.
Másodiknak a lista 18. helyetettje a dei Frati került kipróbálásra.
Már jártam itt korábban is, a város ultraközpontjában, egy macskaköves utcácskában helyezkedik el. Jó környék, éttermekkel, bárokkal.

#Prato Brassó - Románia legjobb éttermei sorozat !

Gasztrománia

A közelmúltban jött ki a Gault&Millau listája ami Románia legjobb éttermeit teszi közzé.  A blog célja , hogy le tudjuk tesztelni a top30 at. Elsőnek a lista 27. helyezettje a Prato jött képbe, aminek ráadásul Vajda István személyében magyar séfje van.  Többször fordultam már itt meg, nem ez az első látogatásom. Halakban, tengeri ételekben elég erősek, a tengerparttól ilyen távolságra sosem egy életbiztosítás tengerihalakkal prosperálni, kíváncsi voltam most is hozzák-e az elvárt szintet.

Pacsirta Hotel és Étterem Szováta

Gasztrománia

A gasztronómia területén otthonosan mozgók mindannyian tudják, hogy ha Szovátán járnak és egy igazán jót szeretnének enni, aligha találnának jobb választást a Pacsirtánál. Van egyébként több izgalmas éttermi koncepció Szovátán, de ez kiemelkedik mind közül. Gyönyörűen felújított villaépület, abszolút prémium beltér, jól átgondolt koncepció.

GADO SEPSISZENTGYÖRGY

Gasztrománia

Egy modern, központi helyet sikerült meglátogatni Sepsiszentgyörgy szívében. Laza , fiatalos hely, streed food jellegű konyhával, komoly koktélkínálattal. A berendezés modern, street kitchenként jellemezett konyhával, ahol gyorsan jót lehet enni.

Kértem egy ristrettót, ami mondhatni tökéletes volt. Egyszerű de mégis csavar a csésze kivitelezésében , a kávé szintén hibátlan.