„Fine dining” Segesváron

Ha Segesváron jártok, érdemes kipróbálni a Central Park Hotel éttermét. Érezhetően jó alapanyagokkal dolgoznak, igazán hozzáértő kezek, amint nemrég megtapasztalhattam. Na természetesen nem egy csúcshotel csúcséttermi konyhájából kikerülő éttermekhez kell hasonlítani, de azt mondhatom, hogy ár/érték arányban tisztességes, becsületes kaját lehet enni. Külön figyelemre méltó az étterem borlapja, amelyen többségben román borok vannak, de valóban a legjava. Jól összeválogatott minőségi szortiment.

f3

Térjünk rá a megkóstoltakra. Kértem egy limonádét és egy ristrettót. A limonádé esztétikus, és ízletes. A kávé ILLY, teljesen korrekt főzet.

Az előétel fantasztikus: 3 kisszelet piritós, egy csodás lecsóra hajazó krémmel, de inkább a sült paprika dominált benne. Pár szelet chorizó, finom sonka, friss ízletes mozarella, néhány szem fantasztikus olivabogyó, kis saláta ízletes öntettel, korrekt koktélparadicsommal. Határozottan élményszámba menő.

f2

A főétel töltött pulykamell, ami valószínűleg csirke volt, de nem rontott az összhatáson. Friss spenóttal, brie sajttal, sültpaprikával volt töltve a hús, baconbe csavarva, mellé szintén egy spárga, baconnel, édes burgonyapüré, sárgarépa chips.

Megfizethető árban abszolút felsőkategória, ajánlott.

Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31