#FÁMA – Budapest

Aki a budapesti gasztroszcénát nyomon követik az pontosan tudja, hogy Huszár Krisztián séf mennyire megkerülhetetlen. Egy igazi karakter, ami visszatükröződik semmi mással össze nem hasonlítható ételein is.
A Fáma egy ázsiai magyar fúziós konyhát vivő étterem. Minden fogás , beleértve az italt is valami csavart tartalmaz, bár első olvasatra nagyon egyszerűnek tűnik, és mégis.
Az étterem belső designja a most annyira divatos industrial és elegáns stílus közt lavírozik, nagyon jól eltalált egyensúlyokkal.

étterem belső

étterem belső

Nagy ablakok, egyedi ülőalkalmatosságok, design és nagyon komoly minőségű székek. Gondos odafigyelés. Amouse bouche-nak kaptam egy tökéletes házikenyeret, mentás vajjal.
IMG_1557A mentás vaj valami elképesztően jó volt. Az italom egy provence-i stílusú levendulás ízeket felvonultató nagyon citrusos limonádé volt, nagyon jó felüdülés. Az előétel egy tésztában sült kacsamájszelet passiógyümölcs vinaigrette-vel.
IMG_1558 A maga egyszerűségében mégis nagyon nehéz tökéletes májat sütni. Egyrészt a kiváló alapanyag sem található minden sarkon, másrészt akár 20 másodperccel való túlsütés elronthatja az élményt. Itt viszont egyszerűen hibátlan fogást kóstoltam.A főételnek hozott körömpörkölt, köretnek snidlinges kapribogyós tarhonyával, a magyar konyhának olyan ízeit mutatja be modern formában , amire gasztronómiai országimázst lehetne építeni.
IMG_1559Tökéletes fogás.
IMG_1564Desszertnek egy csokis piskótás gyümölcsös kreációt kóstoltam, szintén kiváló, ahogy a saját pörkölésű etióp savas kávéjuk is. A kávés csésze elképesztően tetszett, zseniális.

desszert

desszert

Összességében egy nagyon jó helyről beszélhetünk, nagyon ajánlott kategória. Kötelező gasztronómiai célpont.

 

 

Kommentelj elsőként

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.