#Centrál bisztró – Székelykeresztúr

Keresztúr központjában egy szépen felújított épületben helyezkedik el.

A beltér a most divatos kábeles, design villanykörtés, fás, krétatábla imitátor falas, téglás, díszköves verzió. Az identitás nem tiszta, de nem rossz.

Letisztult étlap, nagyon helyesen, néhány street food jellegű kaja, burgerek, pár szendvics, néhány pizza.
Azért szeretem a kevés ételt felsorakoztató étlapot, mert így jobban oda tudnak elviekben figyelni.
Kértem egy sárgadinnyés limonádét, citrom és narancskarikákkal tuningolva, friss mentával, teljesen rendben van.

sárgadinnyés limonádé

sárgadinnyés limonádé

A 4 db burger egyikét kóstoltam a “cheezy” névre hallgatót, amiben burgerszósz, húspogácsa, saláta, uborka, jalapeno, bacon es trappista csücsül.

burger

burger

A zsömle egész jó, könnyed, bár én abszolút a briós jelleget preferálom szembe a szezámmagos kiflijelleggel, de nem rossz. Ahogy a húspogácsa sem. Diszkrét fűszerezés, jó sütés.

A “konyha” egyébként a bisztró közepén, bár én az ajtó mellett ültem, de nem éreztem erős ételszagot. Ez jó. De vissza a burgerre. Az összetevők jól funkcionálnak, egy picit tartalmasabb (értsd: több grammos) húst tudnék elképzelni, és valami jó minőségű érlelt cheddart, azzal talán jobbá lehetne tenni.

Összességében rendben van. Ahogy a mellé érkező könnyed coleslaw saláta is. Az olcsó mirelit krumplit száműzném mindenhonnan, messze ez volt a leggyengébb pont. Ízetlen, karakter nélküli dolog. Bár egy kis reszelt sajttal, fokhagymával vagy petrezselyemmel, esetleg mindhárommal jobbá lehetne tenni, de önmagában kevés.
b1Egybe nézve egészen jó kis hely, jobb mint az udvarhelyen kapható hamburgerek 70% – a, de a budapesti esetleg a bukaresti fusion burgereihez képest kismiska. London, burgereihez hasonlítani sem érdemes. De ez egy kisváros, a lehetőségekhez képest korrekt. Ha arra jártok próbáljátok ki, én mindenesetre ajánlom, és kívánom hogy sok évig sikeresek legyenek, hogy a burgereket is a csúcsra járathassák.

2 comments

  1. l said…

    A coleslaw nem igy nez ki és az ize sem olyan. A zsemle megszikkadt, kicsi, bolti. A szalmapityoka még köszönő viszonyba sincs az igazival. 17 lej egy lidlis alapanyagbol összerakott valamiert…

  2. Szaniszló Adél said…

    Köszönjük nagyon szépen a látogatást, és hogy megtiszteltél egy blogbejegyzéssel is. Azt mondják, a rossz reklám is reklám, :) Természetesen itt nincs erről szó, de szívesen fogadjuk a kritikát, visszajelzéseket, és lehetőségeinkhez mérten próbálunk okulni belőlük és felnőni a feladathoz. Tisztában vagyunk, hogy nagyon hosszú és fárasztó útra léptünk, de minden érőnkkel azon fogunk fáradozni, hogy egy kis színt és “vérfrissítést” hozzunk a Keresztúr környéki kulináris kínálatba. Tudjuk, hogy van hová fejlődni, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, de látjuk , hogy nagyon sokan értékelik és támogatják az első megtett lépéseket, bejegyzésed is erre enged következtetni, reméljük legközelebb még kellemesebb élményben lesz részed! További sok sikert!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.