#Bukarest-Hamburger csúcsra járatva

A street food őrület Bukarestet is elérte. Az elmúlt években határozott előrelépés történt a Bukaresti gasztrókínálatban, megjelentek igazán nagyszerű éttermek, bisztrók, büfék, ezzel párhúzamosan a street food kínálat is bővül és javul. Néhány helyet kipróbáltam, és meggyőződésem, hogy a tendencia folytatódik, ennek eredménye az, hogy egyik hely húzza felfelé magával a másikat.
A Vivo FoodBar a mai írásom alanya, egy nagyszerű helyről van szó ahol a hamburgereken van a hangsúly, de a hely design-ja akár egy london-i vagy new york-i étteremnek is méltó társa.
Igazán jól eltalált és kivitelezett industrial style, határozottan belsőépítész igénybevételével. A legnagyobb kritikusoknak is nehezére esne a berendezésben hibát kapni. Nagyszerű! De nem a belső a legfontosabb szempont. Nézzük a kínálatot:
hamburgerre és néhány grill ételre, mint pl barbecue borda van a kínálat kiélezve. Mi hamburgert kóstoltunk. Az eredmény lenyűgöző.
Kissé kalácsos ízvilágú buci, tökéletesen mediumra sült húspogácsával ami csak sóval és borssal van ízesítve, meghagyva a lehetőséget, hogy kijöjjön a marhahús ízvilága. A hús egyáltalán nem tolakodik, a hozzávalókkal tökéletes harmóniát alkot.
1Friss zöldségek, savanyított uborka, cheddar és emmentáli sajt, zsemlemorzsa rászórva!!, uborka. Speciális hamburger szósz. Az egyik legjobb amit Romániában kóstoltam.
A limonádé is nagyszerű, gyümölcsdarabkákkal, ahogy kell.

FullSizeRender

 

A hasábburgonya köretként igazán méltó a hamburgerhez. Frissen sült, nem mirelit, zúzott fokhagymával, sajttal és petrezselyemmel megtúrbózva.

FullSizeRender1
Itt a fiúk valóban profi teljesítményt nyújtanak, nagyon ajánlom kipróbálni

 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31
VENDÉGPOSZT: Le Bistrot Francais ,avagy egy ártatlan átverés krónikája
VENDÉGPOSZT: Le Bistrot Francais ,avagy egy ártatlan átverés krónikája
2019-01-18 13:33:50
The Fork 2.0 - a kiválóság mintapéldája
The Fork 2.0 - a kiválóság mintapéldája
2019-01-13 14:32:47