#Budapest-Rosenstein: tradiciókra építve

Budapest egyik ikonikus helye, zseniális zsidó-magyar konyhát visz a családi tulajdonban lévő étterem.
Mintha egy nagypolgári lakásba menne be az ember, és az egész milliő, beleértve a szervízt is , nagyon családias, közvetlen , ugyanakkor rendkívül professzionális.
Figyelnek nagyon a minőségre, ez végigkiséri az egész étkezést, az ételek és a felszolgálás tekintetében is.
Semmilyen szinten nem követik a divatos trendeket, sem a belső kialakításban, sem az étlapot illetően, de talán ettől annyira jók. Évek óta változatlan az étlap, bár feltűnik egy két "plusz tétel", de a többi majdnem ugyanaz. Egy szilvás szörppel indítottam, ami semmi extra, mégis selymes szilvaízű, jó űdítő.
Csontvelővel folytattam, ecetes fokhagymával, amely a maga nemében elképesztően ízletes. Szuper állag, a csontból ki van szedve, tökéleteseb elkészült, egyszerűen szenzációs. A régi családi vasárnapi ebédek megidézője. [caption id="attachment_470" align="aligncenter" width="1024"]csontvelő csontvelő[/caption] Tökéletes példa, hogyan lehet hagyományos konyhával évtizedek óta a piac meghatározó helyét elfoglalni, ráadásul ez nem a turistáknak szól, ide csak célirányosan jön a vendég.
Borjúpofa pörkölttel folytattam, galuskával, vecsési házi savanyúságokkal. Ez a magyar konyha egyik emblematikus fogása, amit nagyon kevés helyen tudnak igazán jól elkészíteni, ebben a minőségben pedig sehol. Tökéletes konyhatechnológia, a hús olvad a szájban, a pörkölt szaft szenzációs, a vajas galuska állaga zseniális, ahogy a savanyúság a maga egyszerűségében szintén szuper. [caption id="attachment_471" align="aligncenter" width="768"]borjúpofa pörkölt borjúpofa pörkölt[/caption]
Ha valaki a zsidó-magyar konyhára kiváncsi, az egyik leginkább ajánlott hely Budapesten. Körbenézve a vendégek közt feltűnik, hogy többgeneráció eszik, nagyszülők, gyerekek, unokák. Ez az étterem minden téren a tradiciókra épít. Nagyon ajánlott kategória, ötcsillagos. Érdemes kipróbálni.
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31