#Budapest-Olimpia-hogy hogy nem csillagos?!

Egyre ritkábban történik olyan, hogy igazán meg tudok lepődni egy-egy éttermi koncepción. Általában csak az ételek fantáziájában, minőségében, a szervizben szokott különbség lenni, de koncepcionálisan kevés az az étterem , aki újfajta megközelítést alkalmaz. Nemrég ez történt: Budapest külvárosa, pincehelyiség. Minden, csak nem egy klasszikus szuper hely étteremnyitásra, és mégis működik. 
Kb.25-30 férőhelyes, étlap nincs, az alapanyagok egy része egy táblára kiírva, megkérdik, hogy van-e ételallergiád, vagy olyan étel amitől kiráz a hideg. Ha nincs, akkor jöhet a döntés: 5-6-7 fogást választasz, borral vagy nélküle. Én a 7 fogást választottam, borkísérettel, és nem bántam meg. Szenzációs ételeket kóstolhattam, a slow food szellemében. Nem kell nagy adagokra gondolni, könnyen lecsúsznak a fogások. Rendkívül jól összeválogatott, nagyon izgalmas ételpárosításokat ettem.
Az ételek, sorrendben: Vaj-házikenyérrel, majd halgulyás aranydurbinccsal - üdvözlőfalatként fullsizerender fullsizerender1 Ezt követte egy vadlazac kaporhabbal, pácolt uborkával. fullsizerender2 Majd egy francia bab veloutée zellerrel, fürjtojással. fullsizerender3 Leves után sült csicsóka, csicsókapéppel töltve, diómorzsával. csicsoka A csicsókát egy káposztamártásos vadhekk követte, kelkáposztalevéllel fullsizerender4 Ezután jött egy vajpuha holland borjú , hajszálvékony cékla, tormásalmával kísérve köretként. borju Utána egy gemenci szarvasgerinc burgonyahabbal, szarvasgombaolajjal., grillezett chipollinivel szarvas Desszertnek egy fehércsoki mousse birsalma zselével, kandírozott mandarinnal. desszert Természetesen a borok méltó párjai voltak az ételeknek. Kifejezetten jó minőségű alapanyagok, szuper konyhatechnológia, menő párosítások. Nagyon ajánlom mindenkinek, egy nagyon megha tározó gasztróélmény.

Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31