• #Budapest-Olimpia-hogy hogy nem csillagos?!

#Budapest-Olimpia-hogy hogy nem csillagos?!

Egyre ritkábban történik olyan, hogy igazán meg tudok lepődni egy-egy éttermi koncepción. Általában csak az ételek fantáziájában, minőségében, a szervizben szokott különbség lenni, de koncepcionálisan kevés az az étterem , aki újfajta megközelítést alkalmaz. Nemrég ez történt: Budapest külvárosa, pincehelyiség. Minden, csak nem egy klasszikus szuper hely étteremnyitásra, és mégis működik. 
Kb.25-30 férőhelyes, étlap nincs, az alapanyagok egy része egy táblára kiírva, megkérdik, hogy van-e ételallergiád, vagy olyan étel amitől kiráz a hideg. Ha nincs, akkor jöhet a döntés: 5-6-7 fogást választasz, borral vagy nélküle. Én a 7 fogást választottam, borkísérettel, és nem bántam meg. Szenzációs ételeket kóstolhattam, a slow food szellemében. Nem kell nagy adagokra gondolni, könnyen lecsúsznak a fogások. Rendkívül jól összeválogatott, nagyon izgalmas ételpárosításokat ettem.
Az ételek, sorrendben: Vaj-házikenyérrel, majd halgulyás aranydurbinccsal - üdvözlőfalatként fullsizerender fullsizerender1 Ezt követte egy vadlazac kaporhabbal, pácolt uborkával. fullsizerender2 Majd egy francia bab veloutée zellerrel, fürjtojással. fullsizerender3 Leves után sült csicsóka, csicsókapéppel töltve, diómorzsával. csicsoka A csicsókát egy káposztamártásos vadhekk követte, kelkáposztalevéllel fullsizerender4 Ezután jött egy vajpuha holland borjú , hajszálvékony cékla, tormásalmával kísérve köretként. borju Utána egy gemenci szarvasgerinc burgonyahabbal, szarvasgombaolajjal., grillezett chipollinivel szarvas Desszertnek egy fehércsoki mousse birsalma zselével, kandírozott mandarinnal. desszert Természetesen a borok méltó párjai voltak az ételeknek. Kifejezetten jó minőségű alapanyagok, szuper konyhatechnológia, menő párosítások. Nagyon ajánlom mindenkinek, egy nagyon megha tározó gasztróélmény.

Sándor Barna