#Borkonyha - a megfizethető luxus !

Második alkalommal van szerencsém ellátogatni Magyarország legkevésbé feszélyezett hangulatú Michelin csillagos éttermébe, ahol szenzációs ételt lehet enni megfizethető áron.
Persze nem mondani olcsónak, de a felső kategóriába pozicionált Budapesti éttermekhez képest megfizethető. Számos , a michelin csillag közelébe sem érő étterem ennél magasabb árakkal dolgozik.
Itt viszont tudod, hogy a pénzedért, csúcsminőséget kapsz, ahol a legapróbb részletekig minden ki van dolgozva. Nekem szerencsém volt ugyanis előzetes foglalás nélkül is helyet kaptam, tekintve, hogy egyik volt iskolatársam itt dolgozik. Innen is köszi Márton Tibi .
Az ételsort is ő állította össze, és milyen jó hogy hallgattam rá.
Érkezett egy amuse bouche, aminek a lényege a lazac volt, gyönyörűen találva, uborkákkal. amuse bouche
Előételnek egy kacsamájbonbont kaptam, retkekkek, céklával, napraforgós grillázzsal, egyszerűen elképesztő volt. Gyönyörű tányér, páratlan ízek. kacsamáj
Ezt követte egy csicsóka krémleves konfitált libazúzával, csicsóka chipssel. Itt a levesbetét külön érkezett, a krémlevest ráöntötték. Szuper minőségű leves, csodás hozzávalókkal, páratlan ízvilággal. leves
A főételem vaddisznó szűz volt , fürjjel, céklával, gombával. Egyszerűen elképesztő. Kifogástalan konyhatechnológia, csodás ízek. fo
A séfet , Sárközy Ákos-t sokan ismerhetitek a Konyhafőnök zsűrijéből, ma ő is szolgálatba volt, jelenten remekül alkotott. Az apró nüanszok, mint a 3 féle házikenyér vajjal, a lazacos amuse bouche csak hab a tortán. A desszertről nem beszélek, hisz nagyon sok minden volt a tányéron, de a 3 alapanyag ami a lényeg a csoki, a kávé és a málna. dessz Szintúgy szenzációs. Tibi nagyon jól választott, az étterem produkcióinak legjavát sikerült megkóstolnom.
Nagyszerű borok kisérték az ételsort, mind magyar, és mind kiváló.
Aki a csúcsgasztronómiába bele szeretnem kóstolni, annak a legjobb választás a Borkonyha. Garantálom a megelégedettséget.
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31