Aranyalma vagy paradicsom?! #pomodoro Székelyudvarhely

Nagyon szeretem ha egy helyi lokációról irhatok, ugyanis nem sok olyan van amely szót érdemelhet, ezért is dupla az örömöm, amikor a pár napja nyitott Székelyudvarhely központjában lévő pomodoro étteremről irok. A szót elemeire bontva pomo d’oro -ként értelmezhetjük aranyalmának, vagy egybe irva paradicsom a jelentése. Maradjunk mi a pomodoro-nál, ami a tányéralátéten is kisbetűvel jelenik meg, egy szép letisztult logó formájában. Letisztult maga a hely is, semmi csicsa, jó izléssel van berendezve, bisztró jellegként, de a szó legjobb értelmében. A most oly sok helyen használatos éttermi dizájn (többtipusú szék, asztal) itt is nyomot hagy, az egész egy modern , mégis komportos feelinget sugall, teljesen jól érzi magát az ember. Egy régi épület, annak a patinájával, és külön pozitivum , hogy nem eltakarták a régi téglákat, hanem újraértelmezve jó kis dizájnt külcsönöz az egész helyiségnek. Számomra nagyon fontos szempont, hogy a szellőztetést nagyon jól megoldották. Bár nyitott a kemence, de a konyha szeparálva van, és ételszagnak nyoma sincs a vendégtérben, ez nagyon nagyon nagy piros pont.
Ahogy az étteremem belseje, úgy az étlap sincs túlbonyolitva. Régóta irom , és mondom, hogy a kevesebb néha több, ez itt is fokozottan igaz. Pizzák, néhány előétel, saláta, 2 leves, néhány főétel, 2 desszert. Bőven elég ! Ez az a mennyiség amivel még lehet könnyedén dolgozni, és oda is figyelni. Olaszos konyha, jól átgondolt fogások. Egy új étterem esetében különösen odafigyelek, hiszen mostanában két másik étteremnél az első tapasztalat pozitiv volt, utánna meg egy nagy csalódás (Fabesca Szováta, Homorod Motel). Ezt elkerülendő itt két nap ugyanazt kóstoltam, és igy irom meg a tapasztalatokat.
Pancettás focaccia: elképesztően jó volt, nagyszerű a tészta, kevés sajt, oregánó ha jól emlékszem, és hajszálvékony húsos pancetta. Az egyik legjobb focaccia amit valaha ettem. Pizzához hasonlóan érkezik, én jobb szeretem ha külön vannak a szeletek, és nem egy klasszikus pizzástányéron, de legyen ez az én bajom, a focaccia minőségéből ez semmit nem vesz el.

pancettás focaccia

pancettás focaccia

Utánna egy lazacos vargányás penne-t ettem. Ez is nagyon rendben van. Első nap közel tökéletes volt, al denténél picit puhább tészta, de az alapanyagok jók, egyik kiegésziti a másikat, nem telepedik rá. A maiba a lazac és a tészta is túlkészült, de a gomba és a parmezán szépen összefogta az egészet, összességében egy nagyon korrekt fogás.

lazacos vargányás penne

lazacos vargányás penne

Ettünk pizzát is, szépen sült, és nagyon jóminőségű volt rajta a száritott sonka, igazi telitalálat. Ott a sajt túlzásba volt vive picit, elnyomja a tésztát, de összességében messze a legjobb pizza amit most Udvarhelyen enni lehet.

prosciutto crudo pizza

prosciutto crudo pizza

A panna cotta remek volt, egyszerűen nem kapni hibát benne, remélem mindig is igy marad. Itallap nem volt, bizom benne , hogy azt is körültekintően rakják össze, lesznek válogatott borok benne, és jó kis limonádék vagy szörpök, illene ide azt hiszem.

panna cotta

panna cotta

A benyomásom nagyon jó, és igazán örülök, hiszen ez a kategória Udvarhelyről nagyon hiányzott. Remélhetően hosszú távon figyelni fognak a minőségre továbbra is, és akkor tényleg egy üde szinfolt lesz az étterem a város gasztronómiai térképén. Ajánlom mindenkinek, kóstoljátok, próbáljátok.

Kommentelj elsőként

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.