• A kiválóság nyomában

A kiválóság nyomában

Brassó városa, földrajzi közelsége révén is kedvelt célponttá vált nemcsak a környékünkbeli embereknek, hanem egyre több külföldi turista is látogatását teszi. Ennek egyik oka, hogy folyamatosan fejlődik, épül, szépül, és ez a szolgáltatások határozott javulásán is meglátszik. Kiváló éttermek, kávézók, üzletek és bárok jelentek meg az utóbbi években. Egyik ilyen jó példa a Prato nevű étterem,  a sétálóutca közvetlen közelében, ami alapvetően olasz étteremként határozza meg magát. És az is, mégpedig a jófajtából. Többször volt alkalmam ebédelni, vacsorázni, és sosem csalódtam. Ennek egyik legfontosabb oka az talán, hogy kiváló alapanyagokból, kiváló technikai tudással, valóban korrekt, európai minőségű ételek készülnek. Kár , hogy ezt még Udvarhelyen nem sikerült felfedezniük a vendéglátósóknak..
Na de lássuk miről is beszélünk. Utolsó alkalommal ezeket próbáltam ki:

Sültpaprika krémleves

IMG_2459
Kacsahúsgombócokkal, bazsalikommal, bivalytejföllel. Mellé parmezános focaccia. Kiválóan passzolnak az ízek, friss minden. A krémleves tömény, de fantasztikus karakterekkel rendelkezik, a kanál megáll benne. A kacsagombóc kiváló.

Lasagna:

IMG_2460
erről csak annyit, hogy házi gyúrt tészta, tökéletes ragu, friss paradicsom, parmezán. Bármelyik itáliai étteremnek büszkeségére válna.

Mille feulle-másképp:

IMG_2461
ugyancsak felsőfokú desszert, méltó befejezése egy ebédnek, a leveles tészta ropogós mégis omlós, a krém maga a csoda. Talán csak a konzerv eper ront egy icipicit az összhangon, de ez már csak kekeckedésnek tűnhet.

Nagyon ajánlott kipróbálásra, nem fognak csalódni benne.

Sándor Barna