A kiválóság nyomában

Brassó városa, földrajzi közelsége révén is kedvelt célponttá vált nemcsak a környékünkbeli embereknek, hanem egyre több külföldi turista is látogatását teszi. Ennek egyik oka, hogy folyamatosan fejlődik, épül, szépül, és ez a szolgáltatások határozott javulásán is meglátszik. Kiváló éttermek, kávézók, üzletek és bárok jelentek meg az utóbbi években. Egyik ilyen jó példa a Prato nevű étterem,  a sétálóutca közvetlen közelében, ami alapvetően olasz étteremként határozza meg magát. És az is, mégpedig a jófajtából. Többször volt alkalmam ebédelni, vacsorázni, és sosem csalódtam. Ennek egyik legfontosabb oka az talán, hogy kiváló alapanyagokból, kiváló technikai tudással, valóban korrekt, európai minőségű ételek készülnek. Kár , hogy ezt még Udvarhelyen nem sikerült felfedezniük a vendéglátósóknak..
Na de lássuk miről is beszélünk. Utolsó alkalommal ezeket próbáltam ki:

Sültpaprika krémleves

IMG_2459
Kacsahúsgombócokkal, bazsalikommal, bivalytejföllel. Mellé parmezános focaccia. Kiválóan passzolnak az ízek, friss minden. A krémleves tömény, de fantasztikus karakterekkel rendelkezik, a kanál megáll benne. A kacsagombóc kiváló.

Lasagna:

IMG_2460
erről csak annyit, hogy házi gyúrt tészta, tökéletes ragu, friss paradicsom, parmezán. Bármelyik itáliai étteremnek büszkeségére válna.

Mille feulle-másképp:

IMG_2461
ugyancsak felsőfokú desszert, méltó befejezése egy ebédnek, a leveles tészta ropogós mégis omlós, a krém maga a csoda. Talán csak a konzerv eper ront egy icipicit az összhangon, de ez már csak kekeckedésnek tűnhet.

Nagyon ajánlott kipróbálásra, nem fognak csalódni benne.

Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
Pacsirta Hotel és Étterem Szováta
2019-05-03 11:58:11
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
GADO SEPSISZENTGYÖRGY
2019-04-28 12:02:56
 Falánk Csütörtök 2019. március 7.
Falánk Csütörtök 2019. március 7.
2019-02-20 12:08:31