​SZÉKELYFÖLD LEGJOBB ÉTTERMEI SOROZAT: #RETRO PUB – GYERGYÓSZENTMIKLÓS

Gyergyószentmiklós: a bbq “fővárosa”. Kezdődhetne ezzel is ez a bejegyzés , hiszen az elmúlt néhány hónapban két igazán komoly pitboxban készült ételt próbálhattam ki Gyergyóban és mondhatni mindkettő ízlett. Na azért természetesen egyik sem hozza a magyarországi újhullámos barbecue helyek színtjét, de ott van sok sok év előny, úgyhogy nem is elvárás ez.Sajnos sok városban, többek közt udvarhelyen sem használ még! tudomásom szerint senki pit boxot (a hús egyszerre fő, sül és füstölődik benne). Most a nemrég nyitott Retro pub és bisztrót próbáltam ki, ahol a pitbox sertés menüt kóstoltam meg. A helyszín Gyergyószentmiklós központja, a polgármesteri hivatallal szemben, egy vadonatúj épület, szépen ízlésesen elkészítve. Oldalt az udvarról kell bemenni a bisztróba , egyelőre túl sok minden nem hívja fel a figyelmet hogy miről van szó. Tartalmas kávélap, minőségi nespresso kapszulás kávék, házi, nagyon finom croissant, piros pont. A berendezés puritán, bisztró jelleg senki ne várjon fine dining-ot.

beltér

beltér

A teritésnek kihozott “tányéralávaló” szerintem fölösleges minden helyről kitiltanám ezeket. Ettől eltekintve a kiszolgálás rendben van, kedvesek, gyorsak nincs panasz. Ahogy a kihozott sertésoldalas menüben sincs hiba. Kifejezetten kellemes fűszerezésű hús, nagyon omlós , egyenletesen sült, szuper darab.

sertésoldalas pit box menü

sertésoldalas pit box menü

Olyat tud a pit box, ami egyszerűen csoda. Kár hogy még csak most kezd elterjedni itthon, és méginkább sajnálom, hogy olyan kevés helyen használják. Az oldalas mellé hozott coleslaw (majonézes káposztasaláta) az egyik legjobb ebben a műfajban. Alatta egy kis zöldsaláta (innen hianyzott egy kis olivaolajas dresszing) , mellé néhány szem steak krumpli, egy pohárnyi cékla. Bőséges, emberes adag és egész jó.  Az egyik “érdekes” fénypont a házi bagett.

bagett

bagett

Ez volt az az egyik legjobb péktermék amivel itthon találkoztam az elmúlt időszakban. Szuper állag, integrált liszt, friss, ruganyos, egyszerűen hibátlan, és helyben készül. Ez jó nagy piros pont. Ne készüljön senki egy fine dining típusú étkezésre, de a bisztró műfajban egy nagyon ajánlott kategória. Biztos , hogy aki oda megy nem fog csalódni. Én minden új , és minőségi hely esetében azért szurkolok, hogy sokáig megmaradjon, és a gyerekbetegségeket kinőve fejlődni tudjon. Remélem ezzel is ez fog történni.

Kommentelj elsőként

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.