​ #Elemózsia Székelyudvarhely

Egy frissen nyitott helyre mindig nagy várakozással megy be az ember fia, remélve, hogy a berögzött rossz vendéglátói szokásokat levetkőzve valami mással találkozik. Én is így jöttem be az udvarhelyi Elemózsiába , ahol az elvárásaim megalapozottak voltak, ugyanis ettem már hamburgert a büfékocsijukból és nagyon ízlett. A bisztró – streetfood stílusú étterembe is jártam pár alkalommal DE eddig nem írtam. A beltér jó, valóban üde, bisztró hangulatú. Egyszerű, de tetszik. A kiszolgálás korrekt, különösebb hibát nem lehet felróni. Ettem már itt csirkeburgert, ami a ma kóstolt marhánál nagyságrendekkel jobb volt, tésztát is ami szintén finom volt.
A tálalás is izgalmas streed food stílus, van ízlés, abszolút tetszik.
DE a ma kóstolt hamburger legjobb része a hibátlan buci volt. És ez lehet dícséret is, viszont a húson kellene legyen a hangsúly . És az nem sikerült túlzottan jól.
IMG_0858Kihűlve érkezett, vastag volt,  apróra darált, és mintha fagyasztott pogácsa lett volna, bár ezt cáfolták, úgyhogy én hiszek nekik. A hús fűszerezése nem állt össze, és szaftosság sem volt benne.

a pogácsa

a pogácsa

A köretként hozott krumpli jó, héjastól van sütve divatos, finom. Egy baj volt vele, hogy alig langyos volt, és kicsit olajos meg sós, de összességében jó. A nagy pozitivum viszont hogy volt sriracha szósz, ez zseniális, szerettük nagyon.

krumpli

krumpli

A csokiszuflé viszont megmentette a vacsorát mert az nagyon jól sikerült.

csokiszuflé

csokiszuflé

Mindenesetre számomra üde színfolt a hely, a gyerekbetegségeket kiküszöbölve Udvarhely egyik igazán jó helyévé is válhat. Én mindenesetre szurkolok nekik.

Kommentelj elsőként

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.